Bellator 124: Newton obranio naslov atraktivnim nokautom (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 13.09.2014 12:41h Autor:

screenshot

Jučer je održan Bellator 124, na kojem je glavna borba bila ona za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji. Emanuel Newton ga je na kraju obranio, i to atraktivnim nokautom, kružnim udarcem šakom, kako je već prije nokautirao Muhammeda Lawala.

Bellator 124 nije bio toliko atraktivan imenima, ali donio je dvije vrlo bitne borbe za samu organizaciju. U onoj glavnoj su nastupili prvak poluteške kategorije Emanuel Newton i izazivač, Joey Beltran, a ona sunaslovna je dala novog izazivača u toj istoj kategoriji.

Emanuel Newton (24-7-1) je nastavio sa sjajnom serijom, koja je započela početkom 2013. godine, kad je pristupio Bellatorovom turniru u poluteškoj kategoriji. U tom nizu je savladao Muhammeda Lawala i to dva puta, Mikahela Zayatsa te na kraju i prvaka Attilu Vegha, a sad je svoj naslov prvaka prvi put obranio.

Joey Beltran je pokazao da nije lak protivnik. Bivši UFC-ovac se postavio odlučno i agresivno, a nakon podjednake dvije runde, treća runda je ipak bila presudna i ona u kojoj je Newton pokazao da je ipak bolji. Beltran je krenuo u jednu seriju udaraca, a Newton je to iskoristio za svoje ubojito oružje, kružni udarac šakom, koji je već osjetio Muhammed Lawal.

 

Ako se taj slučaj do sad nazivao sretnim udarcem, nakon ovog vjerojatno više neće. Beltrana je Newton pogodio precizno i snažno za sjajan nokaut te obranu naslova Bellatorovog prvaka, a idući put će ga braniti protiv Liama McGearya. 

McGeary je do te prilike došao s tri pobjede u posljednja četiri mjeseca. Pošto je pobjednik Bellatorovog turnira, Quentin Rampage Jackson, rekao da ga ne zanima borba s Newtonom, organizacija je pokrenula ljetni turnir osam boraca, čije je finale održano jučer. 

McGeary je savladao drugog finalista Kelly Anundsona i trenutno je na savršenog skoru 9-0, završivši sve protivnike, od toga čak sedam u prvoj rundi. Drugu rundu nije dočekao niti Anundson. McGeary je pred kraj runde bio u teškoj poziciji, a onda je izveo sjajan izbačaj u obrnuti triangle choke i borba je bila gotova.

Idući Bellatorov event je na rasporedu već idući tjedan, a predvodi ga borba u srednjoj kategoriji, između Melvina Manhoefa i Douga Marshalla.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI