Bellator 123: Freire novi prvak u perolakoj, Kongo ugušio Lavara (GIF VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 06.09.2014 11:49h Autor:

Patricio Freire

Na jučerašnjem Bellator 123 eventu nije nedostajalo uzbuđenja. Patricio Freire je, u sjajnoj borbi, savladao Pata Currana i postao novi prvak perolake kategorije, King Mo Lawal je apsolvirao Dustina Jacobya, a Cheick Kongo je pokazao da još ima dinamita, prisilivši Lavara Johnsona na predaju.

Iako je održan istovremeno kad i UFC Fight Night 50, Bellator 123 također je imao veliki broj publike, koja nije ostala razočarana onim što su prikazali borci. U glavnoj borbi sastali su se Pat Curran i Patricio Freire, koji mu je imao namjeru oduzeti pojas prvaka organizacije.

I brazilski borac iz Noguera/Pitbull tima je to i uspio. Nakon što je prošli puta kad su se susreli, početkom 2013. godine, Curran slavio podijeljenom odlukom, ovog puta je Freire bio dovoljno dobar da sebi osigura jednoglasnu pobjedu te postane novi vlasnik ovog pojasa i ovo je treća borba za pojas perolake kategorije u nizu, u kojoj je slavio izazivač.

Cheick Kongo je također bio vrlo dobar i dokazao da ima municije. Pametnom taktikom uspio je izbjeći snagu Lavara Johnsona te u četvrtoj minuti slavio gušenjem, a Muhammed Lawal je također uspješno apsolvirao prepreku zvanu Dustin Jacoby, nokautiravši ga u drugoj rundi. Boby Lashley je također odradio uspješan debi u organizaciji te je slavio gušenjem protiv Josha Burnsa. Bivši UFC-ov borac Tamdan McCrory, koji se umirovio sa samo 22 godine, vratio se nakon pet godina stanke te savladao posljednjeg izazivača u srednjoj kategoriji, Brennana Warda i to spektakularnim nokautom nakon 21 sekundi prve runde.

GIF VIDEO:

Lawal vs Jacoby:

McCrory vs. Ward:

Lashley vs. Burns:

Kongo vs. Johnson:

Bellator 123 – rezultati:

Patricio Freire def. Pat Curran – jednoglasna sudačka odluka
Muhammed Lawal def. Dustin Jacoby – TKO (R2, 1:13)
Tamdan McCrory def. Brennan Ward – KO (R1, 0:21)
Bobby Lashley def. Josh Burns – SUB (R2, 3:54)
Cheick Kongo def. Lavar Johnson – SUB (R1, 3:27)

Dan Cramer def. Perry Filkins – jednoglasna sudačka odluka
Scott Cleve def. Matt Bessette – jednoglasna sudačka odluka
Josh Diekmann def. Mike Wessel – KO (R1, 0:47)
Steve Garcia def. Kin Moy Decision – podijeljena sudačka odluka
Rico Disciullo def. Marvin Maldonado – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI