Baderov trener objasnio taktiku kako planiraju pobijediti Fedora

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.12.2018 12:01h Autor:

Ryan Bader

Ryan Bader će 26. siječnja ukrstiti rukavice s Fedorom Emelianenkom u finalu Bellatorovog Grand Prix turnira u teškoj kategoriji. Ulog je upražnjeni teškaški pojas i povijesna prilika za Badera da postane Bellatorov prvak u dvije težinske kategorije.

Badera za borbu priprema trener Jair Lourenco. Otkako su 2016. započeli suradnju Bader je savladao Antonija Rogeria Nogueoiru u posljednjem UFC nastupu te je došao u Bellator gdje je osvojio pojas poluteške kategorije i porazio borce kao što su Phil Davis, “King Mo” i Matt Mitrione. Sljedeći na redu je Emelianenko…

“Bit će to borba između dva prvaka”, rekao je Lourenco za MMA Figting. “Obojica su iskusni borci. Mnogi ljudi pričaju kako je Bader mlađi, kao da je u 20- ima, ali njemu je 35. Stvar je u tome da je on sportaš i brine o sebi. Obojica udaraju jako i vrhunski su grappleri. Bit će to borba na visokom nivou i što će duže trajati to bolje za Badera zbog njegove kondicije. Dobro se bori na pet rundi.”

Plan za borbu je ne dopustiti Fedoru da se bori svoji tempom što planiraju postići velikim i konstantnim pritiskom.

“Planiramo ga nabiti pritisak rano kako bi natjerali da radi na visokom tempu od samog početka borbe. Borit ćemo se s ciljem da ga prisilimo na predaju ili nokautiramo. Cijelo vrijeme ćemo napadati, potpuni pritisak svih pet rundi.”

Lourenco smatra da Fedora zbog njegovog legendarnog statusa u sportu neki borci previše poštuju kada s bore protiv njega što tvrdi neće biti slučaj s Baderom.

“Fedor je borac u kojeg su se svi treneri ugledali u jednom trenutku tražeći stvari da napredujemo, ali ne možete ga poštovati onako kao što ga Chael Sonnen. On je bio previše nervozan. To je moje mišljenje. Bader će se osjećati dobro. Ovo je velika borba, to je trenutak kojem se nadao i bit će sretan na dan borbe.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI