Attila udavio Zelga! (VIDEO)

Ostale vijesti 23.06.2012 06:10h Autor:

Screenshot

Hrvatski MMA borac Zelg Galešić je noćas u američkom Chesteru na startu Bellatorovog turnira u poluteškoj kategoriji doživio sedmi poraz u karijeri. Bolji od Galešića bio je Mađar Attila Vegh koji je slavio gušenjem s leđa (RNC) nakon točno jedne minute prve runde.

Bio je to još jedan meč u “Zelgovom” stilu; bez previše oklijevanja i kalkuliranja. Nakon početnog ispitivanja snaga Puležanin je krenuo prema naprijed, no već je prva klinč situacija prebacila borce na parter. Galešić se tu bolje snašao i uzeo je Veghu bočnu dominantnu poziciju. U trenutku kada se Mađar pokušao “iskobeljati” i dići na noge, Zelg je krenuo u žestok napad rukama i koljenima te je doslovno natjeravao Vegha po kavezu. Situacija je posjetila u mnogome na dvoboj protiv Dougha Marshalla s obzirom da je Galešić u natjeravaju svog protivnika isprobao i leteće koljeno.

Nažalost, kada je sustigao Vegha uslijedila je žestoka ručna izmjena u kojoj je Vegh pogodio kratki lijevi kroše koji je našeg borca bacio u nokdaun. Zelg se pokrio na parteru, no Mađar mu je iskusno uzeo leđa i RNC gušenjem natjerao hrvatskog borca na tapkanje.

Zelg je kao i obično pružio vrlo srčanu borbu, no nedostajalo mu je taktičnosti u ključnim trenucima. Trebao je bolje iskoristiti “side mount” koji je uhvatio već na samom startu meča, a dojam je kako je na nogama možda malo potcijenio sve boljeg Mađara.

U nastavak Bellatorovog turnira plasirao se još i Travis Wiuff svladavši u prvoj rundi nokautom Chrisa Davisa, Emanuel Newton koji je RNC-om prisilio na predaju Roya Broughtona u drugoj dionici te Tim Carpenter koji je bio bolji od Triboleta. Borac koji je u turnir ušao kao zamjena je slavio arbarom na kraju druge runde.

Spomenimo i pobjedu Bretta Rogersa u njegovom Bellator debiju. Bivši Strikeforceovac je nakon dvije runde prekidom svladao Kevina Asplunda. Doktori su, naime, prekinuli dvoboj zbog posjekotina na licu američkog borca.

Glavne borbe:

Travis Wiuff defeated Chris Davis by KO (UdarciStrikes, R1, 4:12)

Attila Vegh defeated Zelg Galesic by Prisiljavanje na predaju (RNC, 1st Round, 1:00)

Emanuel Newton defeated Roy Boughton by Prisiljavanje na predaju (RNC, R2, 0:49)

Tim Carpenter Defeated Beau Tribolet by Prisiljavanje na predaju (Armbar,R2, 4:51)

Brett Rogers defeated Kevin Asplund by TKO (Prekid doktora, R2, 5:00)

Uvodne borbe:

Josh Stansbury defeated Dan Spohn  by Submission (Giljotina, R1, 2:36)

Jason Butcher defeated Duane Bastress by Submission (Triangle Choke, R1, 1:03)

Kevin Zalac defeated Chris Goldbaugh by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Neil Johnson defeated Brylan Van Artsdalen by Prisiljavanje na predaju (RNC, R2, 4:29)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI