Askren završio Aokija u prvoj minuti svoje posljednje borbe (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.11.2017 18:33h Autor:

Ben Askren

Ben Askren je završio svoju profesionalnu borilačku karijeru na briljantan način, tako što je u prvoj minuti tehničkim nokautom savladao japansku legendu, Shinyu Aokija na ONE FC 65 eventu.

ONE FC-ov velter prvak je već ranije najavio kako će mu to biti posljednja borba u profesionalnoj MMA karijeri i odlučio ju je odraditi na najbolji mogući način. Na kraju je odradio možda i najbolji nastup svoje karijere te se povlači kao neporaženi šampion, ali i uz veliki žal da nikada nije nastupio u UFC-u, gdje bi svakako imao što ponuditi. Tako nažalost nikada neće znati pravu vrijednost ovog borca, koji je karijeru završio sa skorom 18-0, uz 11 pobjeda prekidom.

Borba je započela tako da je Askren napao i borci su se odmah našli u klinču, odakle Aoki pokušava leteću polugu na ruci, no Askren je bio spreman na to. Taj potez Japanca je rezultirao time da je Askren došao u poziciju za “slam”, koji je i izveo te se našao u full gardu, odakle nije krenuo u kanonadu udaraca, nego je odmjereno ciljao i pogađao te se Aoki nakon par komada našao u teškoj situaciji, okrenuo se na bok, pokrio glavu i više nije bilo spasa za njega, sucu je preostalo samo da prekine borbu.

Askren je nakon borbe izjavio kako je sretan da je na ovakav način završio karijeru te da je zaradio dovoljno da mu više neće biti potreban povratak. Rekao je da bi se vratio samo ako bi dobio ponudu da dokaže da je najbolji na svijetu, što bi u prijevodu značilo borbu za naslov UFC prvaka ili barem protiv nekog UFC borca iz samog vrha. No, dok je Dana White na čelu najveće svjetske promocije, znajući njegov odnos s Askrenom, to će se teško dogoditi. I velika je šteta, jer UFC i Askren su to ostali dužni svim MMA fanovima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI