Askren odustao od UFC-a: Umirovit ću se kad odradim ONE FC ugovor do kraja

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.04.2016 19:18h Autor:

Ben Askren

Jedan od najboljih velteraša svijeta, Ben Askren, se pomorio s činjenicom da vjerojatno nikad u karijeri neće uspjeti doći do UFC nastupa. Izjavio je kako će se boriti do isteka ugovora s ONE FC-om te se nakon toga umiroviti.

31-godišnji Askren vlasnik je skora 14-0, a ugovor sa singapurskom promocijom traje mu još podosta dugih šest borbi. Njihov je prvak i velika zvijezda, no MMA fanovi i dalje žale što se ovaj dominantni borac ne bori unutar najjače svjetske promocije. No, problemi između njega i Dane Whitea krenuli su još dok je Askren bio Bellatorov prvak. White je tad izjavio kako nije gledao dosadnijeg borca, a malo je reći kako mu Ben nije ostao dužan.

Ipak, tih preostalih šest borbi Askren namjerava odraditi ove i iduće godine, odnosno namjera mu je upisati po tri nastupa svake godine te krajem 2017. ili početkom 2018. završiti svoju MMA karijeru. Ukoliko bi u svih šest došao do pobjede, bilo bi to impresivnih 20-0, no svejedno bi ostala mrlja jer nije nastupio u UFC-u.

“Nikad ne možeš reći nikad, jer nikad ne znaš što život donosi, no kad se natječeš u ovom sportu moraš biti sebičan. Moraš prvo misliti na sebe, iako je ovaj posao dobar za moju obitelj, no jednostavno moraš nekad biti sebičan i misliti i na sebe i to što sport odnosi”, rekao je.

Prvu od tih šest borbi Askren će odraditi sutra. Pred njih je obrana ONE FC naslova u velter kategoriji, a protivnik mu je ruski borac Nikolay Aleksahin, vlasnik profesionalnog skora 17-3. Borba predvodi ONE FC 40 event, koji se održava u Manili na Filipinima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI