Alexander Emelianenko nastavlja brutalni niz! Nokautirao bivšeg UFC teškaša (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 11.07.2018 17:43h Autor:

Emelianenko vs. Pesta

Alexander Emelianenko je nastupio na RCC 3 eventu u ruskom Ekaterinburgu gdje je nastavio svoj nevjerojatan niz. Nije ga uspio zaustaviti niti bivši UFC borac Viktor Pesta, kojeg je nokautirao u drugoj rundi.

Emelianenku je ovo bila peta borba od rujna prošle godine, odnosno tada je krenuo njegov niz po izlasku iz zatvora. Prije ove borbe nokautirao je eminentna imena poput Virgila Zwickera, Geronima Dos Santosa, Szymona Bajora i Gabriela Gonzagu, čime je podsjetio na svoj trogodišnji pobjednički niz, koji je odradio od 2007. do 2010. godine.

Ipak, 36-godišnji Alex izgleda bolje nego ikada do sada, a mora se priznati da protiv Pešte nije bio favorit. Čeh je u ovu borbu ušao sa skorom 13-4, a sve poraze doživio je u UFC-ovom oktogonu, gdje je ostao na skoru 1-4. U ovu borbu ušao je s nizom od tri pobjede, kojima je vjerojatno bio na korak od povratka u elitnu svjetsku promociju, no nije očekivao da će ga zaustaviti ruski veteran.

Pešta je dobro otvorio borbu radom na distanci, no čim se ona smanjila, vidjelo se koliko je Emelianenko snažniji, odnosno jako dobro se osjećao u klinču ili tijekom hrvanja uz ograda. Nakon akcije prvu polovinu runde, drugu polovinu se nije vidjelo gotovo ništa akcije, sve do Peštinog napada u posljednjoj minuti, kad Emelianeko prima jedan snažan udarac u bradu, ali ostaje na nogama. Druga runda donosi uspješno Peštino rušenje na samom početku i Čeh kontrolira situaciju preko dvije minute, no sudac procjenjuje da nema dovoljno aktivnosti i borce podiže na noge. Tamo dolazi do žestokih izmjena unutar kojih Emelianenko pogađa nekoliko udaraca i tako završava borbu. Zapravo, sve su završila dva koljena nakon kojih Čeh više nije bio u stanju nastaviti.

Emelianenko je u manje od godinu dana ostvario pet pobjeda, a sastajao se s protivnicima koji nikako nisu šala i teško je zaključiti što bi iduće moglo uslijediti u njegovoj karijeri, odnosno ima li šanse da ugovor s njim potpiše neka od eminentnijih svjetskih MMA promocija. On trenutno živi većinom u Čečeniji, budući da je postao bliski prijatelj s ondašnjim predsjednikom, Ramzanom Khadirovim.

Snimku cijele borbe možete pogledati ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI