Aleksander Emelianenko pušten na uvjetnu slobodu, planira nastavak MMA karijere

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.10.2016 10:23h Autor:

Aleksander Emelianenko

Alekander Emelianenko je pušten na uvjetnu slobodu tri godine prije isteka kazne zbog seksualnog napastovanja i mogao bi se vratiti u ring do kraja 2016.

Mlađi brat MMA legende Fedora Emelianenka osuđen je u svibnju 2015. na četiri i pol godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja, krađe putovnice i drogiranja 27-godišnje Poline Stepanove.

Bivši član Pridea pušten je na slobodu na temelju “dobrog vladanja”, ali će morati odslužiti dvije godine dobrotvornog rada s time da će 10% prihoda ići državi.

“Nadam se da je naučio svoju lekciju iz ove teške situacije. Promijenio je svoj pogled na standard ponašanja u društvu i s dostojanstvom istinskog prvaka će se podići nakon nokauta. Danas bi trebao biti pušten na uvjetnu i nadam se da će svoju nevjerojatnu moć usmjeriti isključivo na ring, uzdižući snagu karaktera i ruski sport”, rekao je Emelianenkov odvjetnik.

Emelianenko je karijeru započeo 2003. u Prideu, a kasnije je nastupao ponajviše u ruskoj M-1 organizaciji iz koje je izbačen 2012. zbog kršenja ugovora. Posljednji nastup je odradio u siječnju 2014. na Coliseum FC- New History 2 priredbi gdje ga je tehničkim nokautom porazio Dmitry Sosnovskiy.

Promocija Eurisan Fight Nights u kojoj je posljednji nastup odradio Fedor već je izrazila interes za potpisivanjem ugovora s mlađim Emelianenkom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI