Ako padne Bellatorov doping test Chael Sonnen mora dati puni honorar i $500,000!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.09.2016 10:03h Autor:

Chael Sonnen (Facebook)

Chael Sonnen se po isteku dvogodišnje suspenzije, koju mu je uručila od UFC-a angažirana antidoping agencija USADA, odlučio aktivno vratiti borbama. Nakon četiri nasumična testa obavljena kako bi provjerio da je uistinu čist “The American Gangster” je potpisao novi ugovor, ali ne s UFC-om već Bellator MMA promocijom.

Ono što je zanimljivije od samog prelaska u konkurentnu, i slabije testiranu, organizaciju jest jedna stavka Sonnenovog novog ugovora koja će ga definitivno odvratiti od ideje da se ponovno okrene zabranjenim sredstvima.

“Ako padnem na doping testu dok sam pod ugovorom s Bellatorom izgubit ću 100 posto svog honorara i dobiti kaznu od $500,000. To piše u ugovoru. Znam da za vas to nije jednako dobro kao čisti nalaz, ali to definitivno nešto znači. Ne znam vrijedi li to samo za mene, ili i za ostale borce, ali vidio sam to u ugovoru. Dakle, to je dužnost samo prema Bellatoru, prije svih komisija i ostalih stvari, puni honorar i pola milijuna kazne”, rekao je Sonnen za MMA Fighting na telefonskoj konferenciji.

Ova financijska kazna za kršenje ugovora s Bellatorom nadmašuje sve dosadašnje sankcije atletskih komisija ili antidoping agencija, no čini se da Sonnen nema problem s tim jer je zaista odlučio ostati čist.

“Ne sviđaju mi se te stvari koje sam radio, sram me zbog njih. Bila su to druga vremena, ali morate se promijeniti kako se i vremena mijenjaju, inače stojite izvan granica. Trebali su me suspendirati i jesu. Odgulio sam svoje, ali mogu vam reći da se ne vraćam na tu stazu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI