Akhmat Grand Prix: FFC prvak Dion Staring protiv UFC veterana Thiaga Silve

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 04.04.2016 11:10h Autor:

Dion Staring & Thiago Silva

World Fighting Championship Akhmat će 9. travnja održati drugi set Grand Prix četvrtfinala, a osim nastupa dvaju hrvatskih boraca svjedočit ćemo obračunu FFC-ovog prvaka teške kategorije Diona Staringa i UFC veterana Thiaga Silve.

Nakon uspješnog Grand Prixa održanog prošlog mjeseca u Čečeniji gdje su nastupili borci u nižim kategorijama, Akhmat se ovog vikenda vraća s turnirima u velter, srednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji.

Na popisu borbi našla su se i dva hrvata. U poluteškoj kategoriji član FFC-a, Stjepan “Stipe” Bekavac(17-5) suočit će se s Maximom Futinom(5-2), a velteraš Anton Radman(12-5) obračunat će se s bivšim članom WSOF-a, Marcelom Alfayaom.

Velika borba očekuje nas u teškoj kategoriji gdje će FFC-ov prvak Dion Staring (34-11) stati u kavez nasuprot nekadašnje UFC zvijezde, Thiaga Silve(16-5-2). Silva je 2014. otpušten iz UFC-a nakon što je uhićen na temelju više optužbi koje uključuju i pokušaj ubojstva. U zadnja dva nastupa izvan najveće MMA promocije nije uspio upisati pobjedu. S druge strane, Staring je u zadnjem nastupu na FFC 21 priredbi krajem prošle godine uspješno obranio svoj naslofv izborivši jednoglasnu sudačku odluku nad Andreasom Kraniotakesom.

Još jedno poznato ime na cardu je bivši UFC-ovac i član brazilske Vojne policije, Paulo Thiago(15-8). Brazilski velteraš je najveće uspjehe u oktogonu ostvario pobjedama nad Joshom Koscheckom i Mikeom Swickom za koje je zaradio bonuse za nokaut i submission večeri.

Fight Card

Teška kategorija
Thiago Silva vs. Dion Staring
Volkan Oezdemir vs. Alikhan Vakhaev
Tanner Boser vs. Kazbek Saidaliev
Geronimo dos Santos vs. Stav Economou

Poluteška kategorija
Marcin Lazarz vs. Maxim Grishin
Dan Spohn vs. Magomed Ankalayev
Stjepan Bekavac vs. Maxim Futin
Rodney Wallace vs. Saparbek Safarov

Srednja kategorija
Anatoly Safronov vs. Salam Abdurakhmonov
Delson Heleno vs. Aslambek Musaev
Nikos Sokolis vs. Vagab Vagabov
Xavier Foupa Pokam vs. Alexey Efremov

Velter kategorija
Paulo Thiago vs. Abubakar Vagaev
Josué Vieira vs. Beslan Ushukov
Marcelo Alfaya vs. Anton Radman
Jim Wallhead vs. Gennadiy Kovalev

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI