ADCC: Galvao uzeo apsolutnu, Lister, Garcia, Magalhaes, Kyra na tronu!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.09.2011 12:43h Autor:

ADCC

Proteklog smo vikenda u engleskom Nottinghamu pratili najprestižniji svjetski turnir u grapplingu – ADCC prvenstvo. Nakon dva dana natjecanja dobili smo nove svjetske prvake u 8 kategorija, uključujući i onu najprestižniju apsolutnu.

Mnogo je tu starih i već poznatih imena, ali i nekih MMA boraca koji odlično spajaju slobodnu borbu i grappling. Apsolutnu kategoriju uzeo je Andre Galvao koji je u finalu pobijedio Pabla Popovitcha. Galvao je ujedno i najbolji borac cijelog turnira jer je bio najbolji i u svojoj kategoriji do 88 kilograma gdje je u posljednjem dvoboju svladao UFC-ovca Rousimara Palharaesa. Ovim uspjesima si je na ADCC-u 2012. osigurao nastup u super borbi protiv prošlogodišnjeg najboljeg borca turnira Braulija Estime.

U teškoj kategoriji do finala su se probili Vinny Magalhaes i Strikeforceov borac, Fabricio Werdum, a na koncu je Magalhaes preoteo titulu svom sunarodnjaku. Bio je ovo i turnir povratka Amerikanca i nekoć UFC-ovog borca, a još uvijek glavnog Cro Copovog BJJ sparing partnera, Deana Listera. Lister je uzeo zlato u diviziji do 99 kilograma svladavši u finalu Joaa Assisa. Legendarni Marcelo Garcia i dalje je kralj kategorije do 77 kilograma, a Kyra Gracie najbolji ženski grappler svijeta do 60 kg.

Spomenimo i super borbe Braulija Estime i Ronalda Souze Jacarea, odnosno Maria Sperryja i Renza Gracieja. U prvom meču na bodove je slavio Estima natjeravši tako Jacarea na konačno povlačenje iz svijeta BJJ-a i grapplinga. Od sada će se donedavni prvak Strikeforcea posvetiti samo MMA-ju. U ovom drugom je također na bodove pobijedio Sperry. Roger Gracie se nije uspio oporaviti na vrijeme od nokauta protiv King Mo Lawalla pa ga nismo vidjeli u Nottinghamu.

Rezultati:

Super-borbe:

Braulio Estima def. Ronaldo Souza (bodovi)

Mario Sperry def. Renzo Gracie (bodovi)

Apsolutna:

1. Andre Galvao

2. Pablo Popovitch

3. Xande Riberio

+99 kg:

1. Vinny Magalhaes

2. Fabricio Werdum

3. Cyborg Abreu

-99 kg:

1. Dean Lister

2. Joao Assis

3. Xande Ribeiro

-88 kg:

1. Andre Galvao

2. Rousimar Palhares

3. Pablo Popovitch

-77 kg:

1. Marcelo Garcia

2. Leo Viera

3. Kron Gracie

-66 kg:

1. Rafael Mendes

2. Ruebens Charles

3. Jeff Glover

+60 kg:

1. Gabi Garcia

2. Hnaette Staack

3. Ida Hansson

-60 kg:

1. Kyra Gracie

2. Michele Nicolini

3. Luana Alzugir

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI