Zatvara se Lumpinee stadion, meka Muay Thaia

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.02.2014 00:13h Autor:

Sutra će po posljednji puta svoja vrata gledateljima otvoriti legendarni Lumpinee Boxing Stadion u Bangkoku. Stadion koji je bio i ostao meka lakših kategorija Muay Thaia tako stavlja plašt na svoju 57 godina dugu povijest.

Lumpinee Stadion bio je poznat kao stadion na kojem su se održava borbe od najnižih kategorija pa do veltera, i uz Rajadamnern stadion bio je jedan od dva najveća i najvažnija stadion za održavanje Muay Thai borbi. Bio je vođen od strane tajlandske vojske, a borbe su se održavale čak tri ili četiri puta tjedno.

Neki od boraca koji su se borili na ovom stadionu bili su Buakaw, Ramon Dekkers, Ivan Hyppolite, Dany Bill i mnogi drugi. Najveći od njih sigurno je bio Dieselnoi Chor Thanasukarn koji je bio neporažen borac u 80-ima, čak četiri godine držao je svoju titulu, a na kraju je bio prisiljen da se umirovi jer protivnici protiv njega nisu imali šanse. Zanimljivo je da su samo tri borca koji nisu Tajlanđani uspjeli postati Lumpinee prvaci.

Stadion je mogao primiti čak 9000 gledatelja, a bio je podijeljen na tri razreda koji su određivali i cijenu ulaznica. Zatvaranjem ovog zdanja borbe će se preseliti u novi i moderniji Lumpinee Stadion, no isto tako stadion manjeg kapaciteta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI