Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Za ne povjerovati: Mayweather nema “keša” za porezni dug iz 2015. | Fight Site

Za ne povjerovati: Mayweather nema “keša” za porezni dug iz 2015.

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.07.2017 11:51h Autor:

Floyd Mayweather/Instagram

Unatoč tome što je u karijeri zaradio stotine milijuna dolara te ga se smatra jednim od najbogatijih sportaša općenito, Floyd Mayweather jr. nema dovoljno gotovine da bi platio poreze za 2015. godinu, javljaju britanski mediji. Ovi problemi su se javili tek nekoliko tjedana prije za njega iznimno bitnog boksačkog dvoboja protiv Conora McGregora u Las Vegasu.

Naime, slavnom boksaču su na naplatu stigli astronomski federalni porezi za 2015., godinu u kojoj je zaradio ogroman novac (više od 200 milijuna dolara) od meča protiv Mannyja Pacquiaoa, a za koji nije odmah platio sve poreze. Iako je Mayweather bez sumnje iznimno bogat čovjek, većina njegove imovine se odnosi na nekretnine i pokretnine, a onaj dio u gotovini nije dovoljan za plaćanje poreza.

“Iako porezni dužnik ima značajnu imovinu, ta imovina je ograničena i nije primarno likvidna”, stoji u izjavi Bryana Koeniga, poreznog stručnjaka koji dodaje:

“Ali ovaj porezni dužnik ima iznimno bitan događaj za njegovu likvidnost zakazan za otprilike 60 dana. Upravo od zarade od tog događaja porezni dužnik planira zatvoriti sve dugove iz 2015.”

Američka porezna agencija (IRS) je Mayweatheru, prema pisanju medija, ponudila nekoliko rješenja za nastali dug iz 2015. Ona su uključivala prodaju nekretnina, povlačenje gotovine iz drugih izvora ili uzimanje zajma. S obzirom da će Mayweather od meča s McGregorom zaraditi nekoliko stotina milijuna dolara, niti jedna od ovih opcija nije bila potrebna. Mayweather je s porezima problema imao i ranijih godina. IRS ga je prijavljivala 2001., 2003., 2005., 2006., i 2008. radi neplaćanja poreza. Na koncu su svi dugovi podmireni…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI