Wilderu se također sviđa revanš: “Jedva čekam!”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.12.2018 12:32h Autor:

Wilder vs. Fury

Deontay Wilder spreman je što prije odraditi revanš protiv Tysona Furya, uz izjavu kako je to jedini način da se prekinu sve kontroverze oko prvog meča. A ima ih više nego dovoljno.

Fury je jučer izjavio kako će prvom prilikom biti spreman za revanš, za kojeg ima želju da se održi u Manchesteru, na stadionu “Old Trafford”. Za pretpostaviti je kako bi se u organizaciju moglo krenuti za travanj ili svibanj, što je vrijeme koje će brzo proći. Nažalost, sve do tada će se o ovom meču govoriti prije svega kroz sudačke kartice i “knockdown” u 12. rundi.

Upravo zbog toga, Deontay Wilder također želi odraditi taj revanš što prije.

“Vidjeli ste najboljeg Furya, ali niste vidjeli niti blizu najboljeg Wildera, a svejedno sam uspio odraditi posao”, rekao je Bronze Bomber, koji i dalje tvrdi kako je meč trebao biti prekinut čim je Fury pao u 12. rundi. Onda je prizemnije dodao: “Na kraju dana, boks je pobijedio. Fanovi su oni koji su pravi pobjednici i ne mogu dočekati revanš da prekinemo sve te govore o nekim kontroverzama.”

Kontroverze će svakako ostati. Jedne su one oko sudačkih kartica, koje su po mnogima trebale otići u korist Furya, dok su druge one po pitanju brojanja u 12. rundi. Tu postoje priče kako je ukupno prošlo 25 sekundi od pada do trenutka kada je Furyu rečeno da nastavi. Zagovornici ove teze smatraju da se Furyu počelo kasno brojati, da se brojalo sporo te da mu je pred kraj dano dodatno vremena za podići ruke i pokazati da je spreman nastaviti. Wilder čak smatra da nakon onakvog udarca uopće nije trebalo brojati.

U svakom slučaju, nakon svega što smo vidjeli, revanš bi trebao biti neminovan. Kako zbog navedene stvari, tako i zbog kvalitete boksa te uzbuđenja koje je meč pružio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI