Wilder: Vratit ću tešku kategoriju na stare staze slave

K1 / Boks 17.12.2015 20:58h Autor:

Deontay Wilder

WBC-ov teškaški prvak Deontay Wilder branit će u New Yorku sredinom siječnja pojas u meču s Poljakom Arturom Szpilkom. Još uvijek neporaženi Amerikanac ima namjeru uvjerljivim nokautom poslati poruku i krenuti u pohod kojim će vratiti tešku kategoriju na stare staze slave.

“Nokautirat ću Szpilku i poslati poruku svima koji mi se nađu na putu. Nakon toga bih želio da se svi poljski fanovi ukrcaju na ‘Bronze Bomber’ vlak i svjedoče povratku teške kategorije na stare staze slave”, izjavio je Wilder.

Poljski borac ipak ima nešto drugačije planove. U Barclays Centru se očekuje iznimno velik broj poljskih navijača te se Szpilka nada kako će nošen navijanjem svojih fanova šokirati svijet i postati novim WBC-ovim prvakom.

“Mogu pobijediti u ovoj borbi. Gotov si! Wilder se nije nikada borio s borcem poput mene. Svi njegovi protivnici, osim Bermanea Stivernea, su bili nitko i ništa. Samo su se trojica pokušala boriti s njime, svi ostali su izgubili borbu i prije nego što su ušli u ring. S druge strane, ja sam želio ovu borbu. Ovo je moje vrijeme”, poručio je Szpilka.

Radi li se o samouvjerenosti ili čistom pokušaju da se proda meč je najmanje važno. Činjenica je da je Wilder izložen kritikama kako izbjegava ozbiljnije protivnike, a Szpilka nam u ovom trenutku djeluje kao borac koji je doveden samo kako bi WBC-ov prvak odradio malo jači trening pred meč s Alexanderom Povetkinom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI