Wilder: Stiverne je kratak, neće me uspjeti udariti

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.01.2015 19:43h Autor:

Deontay Wilder

Deontay Wilder je uvjeren kako će od subote on biti novi svjetski WBC prvak u teškoj kategoriji profesionalnog boksa. Misli kako Bermane Stiverne nema ono što je potrebno, odnosno uvjeren je kako će njegova vlastita visina i raspon presuditi.

Wilderu će ovo biti 33. profesionalna borba u karijeri, a prve 32 riješio je rutinski, nokautima prije kraja četvrte runde. No, ovaj momak ima i sjajnu amatersku karijeru, a vrhunac iste bilo je osvajanje brončane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, 2008. godine. Deontay se prisjetio koliko mu je to značilo:

"Bio je to nevjerojatan trenutak. Donijeti medalju kući mi je značilo sve na svijetu i u tome sam uspio. Sama činjenica da je moja domovina upravo mene vidjela kao najveću priliku da donesem medalju, bila je velika čast, a povjerenje sam opravdao. Osjećam se kao da sam opet u sličnoj situaciji, želim svojoj kući donijeti pojas svjetskog prvaka."

Protivnik mu je sigurno najteži u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. No, Wilder vjeruje kako će presuditi upravo ono što je njegova najveća prednost. Visina i doseg. Wilder je čak 13 centimetara viši od Stivernea, a prema nekih mjerenjima ima možda i 10 centimetara duže ruke.

"Iskreno sumnjam da će Stiverne imati odgovor na to. Ne vjerujem da će mi uopće uspjeti doći na dovoljnu distancu da plasira udarac. Jednostavno, on je prekratak i siguran sam kako ću to uspjeti kontrolirati", rekao je.

Na kraju je bio upitan da prognozira kako će se odvijati meč: "Ne znam stvarno, možda će odlučiti jedan udarac, možda ću ga mlatiti 12 rundi, a možda ću ga kontrolirati i skupljati bodove. Jedino što znam i u što sam siguran, je da će se na kraju meča čuti 'And The New…'. Drugo mi stvarno nije bitno."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI