Wilder se pojavio sa samo 97 kilograma, Ortiz 12 kilograma teži od njega (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.03.2018 22:22h Autor:

Deontay Wilder i Luis Ortiz

Odrađeno je vaganje za sutrašnji teškaški boksački spektakl U Brooklynu, odnosno za sudar Deontaya Wildera i Luisa Ortiza. I tu moramo reći, nikad lakšeg Wildera.

Inače 201 centimetar visoki WBC prvak se do sada nikada nije borio na manje od 100 kilograma, barem ako gledamo teže mečeve, tj. otkad se borio za titulu te otkako istu brani. Ipak, ovog puta je odlučio biti malo lakši, odnosno s time vjerojatno dobiti na brzini. Vaga mu je pokazala samo 97 kilograma, što je iznenadilo sve analitičare, ali su to odmah počeli pripisivati taktici, koja bi se trebala bazirati na iskorištavanju Ortizove najveće slabosti, a to je nedostatak brzine nogu.

Ortiz je došao sa 109 kilograma, a ako znamo da je osam centimetara niži od Wildera, jasno je tko će biti krupniji boksač. No, Ortiz će nekako morati doći do prilike skratiti distancu na onu iz koje može djelovati te iskoristiti svoje najveće kvalitete. A to će biti veliki problem i zbog Wilderove prednosti u dužini ekstremiteta. Sve se čini da bi smo mogli gledati jednu verziju Wildera kakvu nismo dugo vidjeli, odnosno borca koji će se pouzdati u svoj prednji direkt i skupljanje bodova. Nešto slično napravio je u prvom meču protiv Bermanea Stivernea, odnosno meču u kojem je došao do titule koju ovim putem brani. Prema tome se da zaključiti kako Wilder bira oprezniji pristup što je veći ulog u igri.

Svakako bi sutra nečija nula trebala nestati iz rubrike poraza, ali nije samo to ulog ovog meča. Pobjednik istog bio bi na korak od pravog boksačkog blockbustera, kako po potencijalnoj zaradi, tako i po važnosti za sam sport. Naravno, riječ je o meču za ujedinjenje sve četiri elitne titule, protiv pobjednika meča Anthonya Joshue i Josepha Parkera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI