Wilder odbio doći u Cardiff vjerujući da će ga Hearn pokušati sučeliti s Whyteom

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.03.2018 19:45h Autor:

Deontay Wilder

Deontay Wilder ipak neće u subotu sjediti pored ringa tijekom meča Anthonya Joshue i Josepha Parkera. Objasnio je to time štosmatra da bi menadžer Eddien Hearn pokušao napraviti spin i u ringu ga sučeliti s Dillianom Whyteom.

Već je poznato kako Wilder smatra da je zaslužio meč protiv pobjednika meča Joshuea i Parkera te se nada da će to biti Joshua i da bi njihov meč trebao biti onaj za ujedinjenje sva četiri elitna teškaška pojasa. Wilder je tako najavio da će doći u Cardiff te da se nakon meča namjerava sučeliti s pobjednikom u ringu, ali od toga je odustao.

Objasnio je kako je to zbog toga što je pročitao namjere menadžera Eddiea Hearna, koji je predstavnik Joshue, ali također i Whytea. Whyte je subotnjom pobjedom protiv Lucasa Brownea došao do mjesta prvog izazivača na WBC ljestvici, odnosno za pojas koji drži Wilder. On smatra da bi Hearn napravio spin kojim bi zapravo sučelio Wildera i Whytea, čime bi prvaka prisilio da brani pojas, dok bi Joshuu, ukoliko savlada Parkera, na ljeto upario s Jarrellom Millerom. Hearn je čak nekoliko puta izjavio kako je spreman podići ponudu za Wildera, u slučaju da prihvati meč protiv Whytea, no on ne želi čuti za nikoga osim Joshue.

Sve je to na kraju razbjesnilo engleskog menadžera, koji je medijima rekao da Wilder ovim potezom pokazuje kako ga ne zanima meč protiv Joshue, iako je na kraju još jednom dodao kako mu je plan Wildera upariti protiv Whytea i to na britanskom tlu. Ukoliko u tome uspije, Hearn bi apsolutno preuzeo cijeli elitni teškaški boks, odnosno u potpunosti bi ga doveo na britansko tlo. Što se tiče Wildera, on je više puta izjavio kako mu se Hearn ne treba javljati ukoliko ime protivnika nije ono koje on želi, odnosno Anthonya Joshue.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI