Wilder nokautirao Breazealea u prvoj rundi

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 19.05.2019 09:47h Autor:

Deontay Wilder i Dominic Breazeale

Deontay Wilder i dalje je svjetski boksački prvak teške kategorije po WBC verziji, nakon što mu je trebalo samo dvije minute da nokautira Dominica Breazealea.

Sve je u Brooklynu završilo prije nego je zapravo uspjelo i započeti. Deontay Wilder završio je meč u svom stilu, no niti on sam nije se nadao da će to biti tako brzo i ekspresno. Dominic Breazeale najavljivao je iznenađenje, a i Wilder je sam između očekivao ozbiljnog i teškog protivnika, kojeg je smatrao da će nokautirao tek u kasnijim rundama. Na kraju je ključan udarac pao nakon točno dvije minute.

Otvorio je Wilder odmah onako kako su se fanovi nadali. Žestoko, agresivno i ofenzivno. Nije se ipak dao Breazeale od prve sekunde uvesti u takav stil boksa, nego je kretanjem anulirao početne napade. Ipak, sredinom runde odlučuje pokušati pogoditi kombinaciju, no umjesto toga prima udarac koji ga odmah gura prema nazad. Wilder je žestoko nasrnuo u svom poznatom stilu i pogodio još nekoliko puta. Doveo je u Breazealea u kut, no ovaj uspijeva eskivirati, a onda uzvratiti s dva svoja krošea i sad je Wilder bio u problemima. Ipak, “Bronze Bomber” ulazi u klinč i time je uspio dobiti par sekundi za oporavak.

Smanjili su borci ritam nakon izlaska iz spomenutog klinča, no vrlo brzo završavaju u još jednom. Ipak, kad su izašli iz tog, samo par sekundi kasnije bilo je gotovo. Vidio je Wilder trenutak u kojem bi se njegov protivnik mogao otvoriti, savršeno je pogodio kad će se to dogoditi, a onda je plasirao pravu bombu desnim krošeom točno u bradu. Ružno je Breazeale pao na pod, tamo je ležao nekoliko sekundi, a onda se pokušao ustati i sabrati. Stao je na noge, no nije uspio biti stabilan i sudac je prekinuo borbu pošto je upravo u tom trenutku odbrojao do deset.

Tako je još jedan meč Deontaya Wildera završio brzo i ubojito. Pokazao je kako trenutno nema snažnijeg udarača od njega, a unatoč njegovom naoko neprirodnom stilu boksa, neki bi rekli i “birtijaškom”, on uvijek pronađe načina za pogoditi protivnika jakim udarcem. Ovog puta mu je za to trebalo tek nešto više od dvije minute. Svoj je omjer doveo do 41 pobjede i jedne neodučene borbe, a čak 4o puta slavio je nokautom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI