Wilder: Miller je prljava varalica, zaslužuje doživotni izgon iz boksa!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 25.04.2019 14:58h Autor:

Jarell Miller (Instagram)

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Deonatay Wilder (40-0-1, 39KO) smatra da bi njegov sunarodnjak Jarrell Miller morao snositi najdrastičnije posljedice za svoj posljednji pad na doping testu. Wilder bi ga doživotno suspendirao i zabranio mu da se ikada više natječe u profi boksu.

Gostujući u emisiji “Inside PBC Boxing” na američkom FS1 kanalu, Wilder se osvrnuo na propali meč između Joshue i Millera. Dvojac je trebao 1. lipnja ukrstiti rukavice u legendarnoj Madison Square Garden areni u New Yorku. No, Miller je pao na doping testu što ga je koštalo prilike i zarade života.

Bivši kicboksač je prvotno nijekao korištenje nedozvoljenih sredstava, da bi zatim, nakon što je drugi test pokazao prisutnost čak tri zabranjene supstance, javno priznao “da je zeznuo stvar”. Wilder nema razumijevanja za njegovo priznanje i ispriku…

“Tipovi poput njega, te steroidne varalice – radi njih sam propustio zaraditi mnogo novca. Upravo radi njih sam doživio neke od najtežih trenutaka u karijeri i razmišljao sam da se ostavim boksa”, izjavio je Wilder te je dodao:

“Za takve varalice nemam nikakvog razumijevanja. Ovo je vrlo ozbiljan sport i uvijek govorim o tom riziku koji svaki put proživljavamo kada smo u ringu. A onda ti neki tipovi koriste te neke stvari da bi njihova tijela funkcionirala na način na koji to nije normalno. Tako da ne, ne mogu to shvatiti!”

Wilder je emotivan jer je i sam bio žrtva protivnika koji su pali na doping testu što je u konačnici dovelo do otkazivanja meča. Jedan od takvih je i Rus Alexander Povetkin. Dvojac se trebao susresti 2016. u mega meču koji bi Amerikancu tada donio više od 5 milijuna dolara. No, sve je propalo radi Povetkinovog doping skandala.

U 2017. godini je bilo još gore. Wilder je imao čak dva već zakazana meča (Andrez Warezyk i Luis Ortiz) koja su propala radi pada na doping testu njegovih protivnika.

“Ono što je Jarrell napravio je neoprostivo. Ne samo da je sam uzimao te stvari, nego je dopustio drugima da mu to ubrizgaju u tijelo. Nitko do sada nije uopće znao tko je taj tip. Dobio je priliku života i pogledajte što je s njom napravio”, tumači Wilder i dodaje:

“Ja sam ovoliko strastven jer sam razočaran. Razičaran sam jer nije dopustio svojoj obitelji da iskoristi ovu priliku. Ali znate kako to ide… često vam se bahatost obije o glavu. Taj tip je htio popularnost, htio je slavu, a na koncu je ovako završio.”

Ovo nije prvi put da je Miller pao na doping testu. Još kao član kicboxing promocije Glory je 2014. pao na doping testu što je rezultiralo suspenzijom u trajanju od 9 mjeseci. Wilder smatra da bi ga sada trebalo doživotno suspendirati.

“Ako te uhvate drugi put, onda da! Možda ne prvi put, ali ako te uhvate ponovno, smatram da bi trebao dobiti doživotnu zabranu”, zaključuje svjetski boksački WBC prvak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI