Wilder i Fury pred dogovorom meča za jesen ove godine!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 04.08.2018 15:37h Autor:

Tyson Fury i Deontay Wilder

Kada neće Anthony, onda će Tyson! Tako se najbolje može opisati situacija koja se odvija u vrhu svjetskog teškaškog boksa. Naime, nakon što nakon dugih pregovora nije došlo do meča između Anthonya Joshue i Deontaya Wildera, čini se kako se Amerikanac prebacio na drugu britansku zvijezdu. Informacije govore kako su tek detalji preostali do službenog dogovora meča Wildera protiv Tysona Furya.

Nekoliko medija, uključujući Boxing News 24 prenijelo je informaciju kako su pregovori oko ovog meča zapravo pri kraju te da se već radi na datumima kada bi se on mogao održati. Glavni partner bio bi Showtime sports, koji bi meč ponudio kao PPV, a govori se o 10. ili 17. studenom ove godine. Nešto više o tome rekao je Wilderov menadžer, Shelly Finkel.

“Vjerujem kako će ovo uskoro biti dogovoreno, mislim da smo blizu. Idući tjedan bi sve trebalo biti gotovo, no naravno da ne možemo ništa potvrđivati dok potpisi nisu na papirima. No, uvjeren sam kako ćemo sve uspjeti dogovoriti, ne vidim nikakve potencijalne probleme. Moramo još dogovoriti klauzulu oko revanša i to je to. Oba borca su uvjerena kako je ovo meč u kojem mogu ostvariti svoje ambicije”, rekao je Finkel.

Wilder je već najavio kako će biti pokraj ringa tijekom Furyevog meča protiv Francesca Piantete, koji se održava za dva tjedna. Ukoliko ovo do tada bude dogovoreno, to će samo dodatno pridonijeti spektaklu kakav bi se mogao uprizoriti. Wilder je već jednom ranije imao bliski susret s Furyem. Bilo je to početkom 2016. godine, kada je Wilder obranio WBC titulu u meču protiv Arthura Szpilke, a Fury je bio gost na eventu, koji je tada ušao u ring.

Fury je također prije nekoliko dana rekao kako se radi na ovom meču, no da je on to sve prepustio svojim promotorima, budući da je njemu u glavi samo meč koji mu tek slijedi te da ništa u njemu ne smije prepustiti slučaju. Ukoliko se dogovori, mogao bi to biti veliki šamar Joshuinom menadžeru, Eddie Hearnu, koji se na prvu vijest o meču Wildera i Furya samo nasmijao, dodavši da tako što nema šanse dogoditi se, no čini se alfa i omega britanskog boksa tim putem baš i nije bio u pravu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI