Wilder: Ako izgubim sljedeći meč, umirovit ću se u boksu i idem u MMA!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.10.2017 10:30h Autor:

Deontay Wilder/Photo by Amanda Westcott(Showtime Sports)

Neporaženog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBC verziji, Deonataya Wildera, 5. studenog u Brooklynu čeka revanš s jedinim čovjekom kojeg nije uspio nokautirati u čitavoj karijeri – Bermanom Stiverneom.

Iako se nadao meču protiv Luisa Ortiza, Kubanac je pao na doping testu pa je Stiverne bio jedini logičan i jedini moguć izbor (radi se o obaveznoj obrani naslova). Wilder i Stiverne su svoj prvi međusobni dvoboj odradili još u siječnju 2015. godine, a Amerikanac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Svjetski prvak je danas toliko uvjeren u svoju pobjedu, da je odlučio javno podignuti uloge te je poručio:

“Možete me citirati oko ovoga. Možete svi ovo staviti na papir. Možete ovo staviti u naslove jer baš tako u ovom trenutku zamišljam svoj boks. Ako me Bermane Stiverne pobijedi, umirovit ću se. Stavite to! Napustit ću boks. Boks se onda više ne mora brinuti za mene, ako izgubim. Jer mi ionako niti sada ne čini previše dobra. Nitko se zapravo ne želi boriti.”

“Moja ideja je bila samo dokazati da sam najbolji, a ako se drugi najbolji ne žele boriti, čemu onda sve ovo. Čemu uopće biti u ovom sportu? Ako me Bermane pobijedi… ako me pobijedi, više od mene nećete čuti niti glasa. Gotov sam. Toliko sam ozbiljan. Ne mogu biti ozbiljniji. Neka igre počnu”, dodao je WBC-ov prvak koji bi negdje u 2018. trebao ukrstiti rukavice i s britanskom boksačkom zvijezdom Anthonyjem Joshuom, u dvoboju za ujedinjenje pojaseva.

Naravno, Wilder prije treba svladati Stivernea, a Joshua Takama. Na kraju razgovora je Amerikanac ponovio svoje obećanje…

“Kao što sam rekao, ako me Bermane pobijedi, nećete me više slušati. Idem dalje. Umirovit ću se i to je to. Možda ću se preseliti u MMA ili nešto slično. To je činjenica”, zaključio je.

Wilder u karijeri ima 38 pobjeda bez poraza uz nevjerojatnih 37 nokauta. Stiverne je trenutačno na 25 pobjeda i 2 poraza, uz 21 nokaut.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI