Whyte jedva izdržao do posljednjeg gonga i slavio sudačkom odlukom protiv Parkera

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.07.2018 02:55h Autor:

Whyte vs. Parker

Vrhunski boksački meč pružili su večeras Dillian Whyte i Joseph Parker u Londonu, u kojem je White upisao pobjedu sudačkom odlukom nakon 12 rundi, ali i nakon što je u posljednjoj bio žestoko uzdrman, jedva izdržavši do kraja.

Ovaj meč dva teškaša, koji su do sada upisali svaki po tek jedan poraz i to protiv Anthoya Joshue, počeo je tako da je Parker bio taj koji napada i koji pokušava kontrolirati tempo na način da izmori sedam kilograma težeg protivnika. On je upisao i prvi značajan udarac u meču, ali ne dovoljno jak da ugrozi Whytea. Slična situacija je u drugoj rundi, gdje na samom kraju Parker završava na podu, no ne putem udarca nego sudara glavama.

U trećoj rundi napokon vidimo prve ozbiljnije udarce Whyte, na koje je Parker reagirao kao da mu nije svejedno i sve do kraja runde nismo od njega vidjeli baš ništa. U četvrtoj se rundi napokon otvara pravi vatromet i čini se kako takav stil više odgovara britanskom borcu rodom s Jamajke, koji pogađa bolje i snažnije. Vatromet se nastavlja i u petoj rundi, no ostaje dojam kako je to način koji u potpunosti odgovara Whyteu, koji je sve opušteniji i jako dobro pliva u svom tom kaosu. Ništa drugačije niti u šestoj rundi. Whyte drži kontrolu, a Parker izgleda sve umorniji, vjerojatno više kao posljedica udaraca nego posljedica kondicijskog pada. Na polovici meča dojam je kako su Parkeru pripale prve dvije runde, a njegovom protivniku preostale četiri.

Nije Parker pronašao svoj boks niti u sedmoj i osmoj rundi te se tada čini kako je Whyte ozbiljno preuzeo vodstvo na sudačkim karticama, ali u devetoj rundi primjetan je umor i kod njega. No, tada zapravo kreće još otvoreniji okršaj i savršeno precizan udarac odvodi Parkera na pod. Ustaje se i dovodi rundu do kraja, ali sada je tek bilo očito kako gubi te treba ozbiljnije krenuti. Novozelanđanin u desetoj i jedanaestoj rundi izvlači posljednje atome snage i on je taj koji se kreće prema naprijed. Pogodio je Parker podosta toga, ali Whyte nije ostao dužan udarcima iz kontre. Parker u posljednju rundu napokon ulazi na sve ili ništa i to mu se gotovo isplatilo samo pola minute prije kraja meča. Whyte nije izbjegao izmjene te završava ozbiljno pogođen. Našao se na koljenima gdje mu sudac počinje brojati, ustaje se na vrijeme i nastavlja meč te posljednjim atomima snage uspijeva ostati na nogama do gonga za kraj meča.

Sudačke kartice su glasile 113-112, 115-110, 114-111 u korist Whytea, što potvrđuje kako su u meču viđene čak tri 10-8 runde. To su u svakom slučaju one gdje je došlo do brojanja, dok je teško zaključiti koju još rundu su suci smatrali uvjerljivom. Vjerojatno neku od onih sa sredine meča gdje je Whyte bio dominantan što mu je na kraju i donijelo ovu veliku pobjedu u uistinu sjajnom meču.

Congratulations to @dillianwhyte on his victory over @joeboxerparker now to see Mikey Garcia put on a clinic against Robert Easter Jr!! #boxing #whyteparker #heavyweight #warrior

A post shared by Ab Hussain (@ab_2smoov) on

#ParkerWhyte #Knockout #WhyteVsParker

A post shared by Private In 5 Minutes👀 (@umarssoundz) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI