White otkrio najbitniji podatak: Meč Mayweathera i McGregora najprodavaniji u povijesti!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 31.08.2017 11:08h Autor:

Conor vs. Floyd

Govorilo se o odličnih gotovo pet milijuna, pa o loših 2.6, da bi Dana White u utorak u javnost izašao s brojkom od nevjerojatnih 6.5 milijuna prodanih PPV prijenosa za meč između Conora McGregora i Floyda Mayweathera koji se protekli vikend održao u Las Vegasu.

Iako za sada nema nikakvih službenih brojki, predsjednik UFC-a je vrlo vjerojatno jako dobro obaviješten o podatku koji određuju uspjeh čitavog projekta. Otkrio ga je u razgovoru sa Snoop Doggom i Urijahom Faberom tijekom posljednje epizode njegove “Contenders serije”. Navodno se, prema pisanju MMAFightinga, radi o ukupnoj brojci koja podrazumijeva čitav svijet, a ne samo Sjevernu Ameriku.

Ako su ove brojke istinite, radi se o najprodavanijem boksačkom meču u povijesti. Podsjećamo, meč između Pacquiaoa i Mayweathera je prodan u 4.6 milijuna primjeraka u SAD-u, odnosno 5.5. ukupno u svijetu.

PPV prijenos je u SAD-u koštao nevjerojatnih 99 dolara, a ta je brojka bila znanto niža u druginm zemljama. Osim od PPV usluge, Mayweather i McGregor su bogatstvo zgrnuli i na ulaznicama koje su koštale od gotovo 3000 pa sve do gotovo 100 tisuća dolara. Tu su naravno i prihodi od marketinga, prodaje TV prava i “merchandisinga”…

U svakom slučaju ovo bi prema svemu sudeći mogao i trebao biti financijski najisplativiji boksački meč u povijesti.

#DanaWhite says #MayweatherMcGregor did 6.5 million PPV buys 😱 #FloydMayweather #ConorMcGregor #ufc #boxing #mma #mmanews #tmt

A post shared by Mike Dyce (@mikedyce) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI