White otkrio detalje oko dogovora i otkrio: Conor je sto posto uvjeren kako će nokautirati Floyda!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 15.06.2017 12:15h Autor:

Dana White

Boksački meč Conora McGregora i Floyda Mayweathera napokon je dogovoren, a važnu ulogu u procesu imao je predsjednik UFC-a Dana White, koji je medijima odmah nakon potvrde otkrio neke detalje.

Ono prvo što je White postigao je činjenica da je uspio nagovoriti Floyda da promijeni dvoranu, odnosno da prvi puta nakon deset godina odradi meč izvan MGM Grand dvorane. Umjesto toga, meč će se održati nedaleko tog prostora, u novoj, većeg i funkcionalnijoj T-Mobile Areni, koja je nedavno postala službeni dom UFC evenata u Las Vegasu.

White je tako prvo morao otkriti što ova vijest zapravo znači za UFC, promociju čiji je dugogodišnji predsjednik i koja će također realizirati veliku financijsku dobit iz ovog spektakla.

“Ne mogu vam reći što bi to trebalo značiti za UFC. Već vam dugo vremena govorim, Conor je tip koji je uradio jako puno dobrih stvari za MMA i za samu kompaniju, a ovo je bilo iduće što želi učiniti. Također, fanovi su pokazali kako je ovo ono što i oni žele vidjeti. Gdje god sam išao posljednjih mjeseci, ovo je bila jedina tema oko koje su me ljudi pitali. A moj je posao da fanovima dam ono što žele”, rekao je White na tu temu.

Meč će se održati u kategoriji do 69.5 kilograma, što bi u boksu bio supervelter, kategorija u kojoj je Floyd odradio određeni dio svojih mečeva te približno kategorija u kojoj je Conor odradio svoj posljednji UFC nastup. White kaže kako su pregovori tekli vrlo kvalitetno te kako je bilo užitak raditi s predstavnicima Mayweathera, koje je nazvao izuzetno sposobnim i kvalitetnim ljudima. A zanimljivo je čuti kako na ovo sve reagira McGregor.

“Conor je apsolutno uvjeren da će biti pobjednik, sto posto je siguran u to, a ja sam odavno prestao sumnjati u nešto što Conor kaže. Kada dva čovjeka stupe u ring ili oktogon, sve je moguće. Floydu je 40 godina, uvijek je imao problema s borcima iz kontra garda, a Conor je 13 godina mlađi borac koji koristi upravo taj gard. Kada god Conor pogodi ljude, oni padaju. Naravno, ne kažem kako će Conor pobijediti, kao što ne kažem niti da će pobijediti Floyd. No, Conor je toliko velik upravo zbog toga što će se bilo gdje i bilo kada boriti protiv bilo kada. I on ulazi u taj meč s namjerom da nokautira Floyda Mayweathera”, objasnio je White.

Do 26. kolovoza ima još vremena, a do tada ćemo se naslušati svakakvih prognoza te izjave iz oba kampa. Neka show (jer ovo zapravo nije ništa drugo nego upravo to) krene!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI