White napokon shvatio: Zašto bi se Conor vratio u UFC kada će zaraditi 70 mil dolara?

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 30.05.2017 11:53h Autor:

Dana White, Conor McGregor i Floyd Mayweather

Predsjednik UFC-a Dana White je očito napokon shvatio da je gadno pogriješio kada je dopustio Conoru McGregoru da postane “veći od njegove promocije”. Može se reći da je progledao… Popuštanja i povlađivanja “irskom kralju MMA-ja” su ga dovele do toga da je McGregor prerastao čitavu promociju i da je on postao taj koji određuje smijer kojim ide čitava kompanija.

Pa su tako morali popustiti njegovoj želji da odradi boksački meč izvan Octagona jer im je prijetio tužbama. Dapače, White se sam posljednjih tjedana angažirao na dogovoru dvoboja između McGregora i Mayweathera. No, u posljednjem intervjuu je izrekao nešto što većina analitičara smatra: Irac se nakon tog meča više nikada neće vratiti u UFC!

Naime, McGregor je 2013. zarađivao tek 50 tisuća dolara po meču, posljednjih godina je na desetak milijuna, a samo od dvoboja protiv Mayweathera će ugrabiti između 60 i 70 milijuna. Teško je očekivati da će se nakon toga vratiti u Octagon na mečeve s malim rukavicama za desetak puta manju zaradu. Toga je sada svjestan i White…

“Da vam nešto objasnim. Drugi problem koji se sada pojavljuje je taj da će Conor u ovom dvoboju zaraditi između 60 i 70 milijuna dolara. Kako se nakon toga vratiti na 8, 9 ili 10 milijuna?”, pitao se White u jednom od posljednjih intervjua te je dodao:

“On je pametan momak, ali možda se nakon toga nikada više neće boriti. U ovom sportu, u borilačkom poslu, morate biti gladni. Moraš nečemu strijemiti. Teško se dići svaki dan kako bi te netko udarao u glavu, a u banci imaš 75 milijuna dolara.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI