White: Conor vs. Floyd neće biti najbolji boksački meč, ali se svašta može dogoditi (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.06.2017 16:11h Autor:

Dana White, Conor McGregor i Floyd Mayweather

Promotor i vlasnik “Golden Boy Promotionsa” legendarni Oscar De La Hoya čini sve kako bi u drugi plan gurnuo meč između Conora McGregora i Floyda Mayweathera koji bi se trebao održati naredne jeseni. Razlog je vrlo pragmatičan; on, naime, promovira jedan drugi boksački super dvoboj – onaj između Canela Alvareza i Gennadyja Golovkina. Teško je očekivati da će fanovi u kratkom razdoblju dva puta iskrcati stotinjak dolara za dva PPV prijenosa, pa će se vjerojatno većina odlučiti za jedan od njih. Slavnom svjetskom prvaku je u interesu da to bude za meč Canela i GGG-a.

Pa je tako u posljednjih nekoliko dana u nekoliko navrata doslovno popljuvao spektakl na kojem sada osobno radi i Dana White, odnosno čitav UFC. Ustvrdio je da se radi o “smeću koje se ne smije kupiti”.

“U ovom trenutku možemo zaustaviti ovaj cirkus samo tako da im jasno damo do znanja da nećemo platiti da bi gledali taj smijeh od borbe, ali i da ćemo savjetovati svojim prijateljima koji manje prate boks da niti oni ne plate”, napisao je De La Hoya koji smatra da je meč organiziran samo da bi borci pokupili što više novca i onda nestali”, rekao je među ostalim De La Hoya.

“Koji kurac Oscar?”

Nije trebalo dugo vremena čekati da na njegove izjave reagira predsjednik UFC-a koji je s De La Hoyom inače u odličnim odnosima. Dapače, White je viđen na posljednjem meču Canela Alvareza, a vjerovalo se da je s De La Hoyom prijatelj. Očito to nije slučaj…

“Koji kurac Oscar? Ja i Oscar smo dugo vremena imali odličan odnos. Ako pogledate u prošlost, uključujući i mečeve Canela Alvareza, ja sam ga uvijek podržavao. Sviđao mi se Oscar i njegov rad. Za razliku recimo od Boba Auruma s kojim ne bi radio da nas dvojica imamo dva posljednja borca na svijetu. To smeće… Ali Oscar i ja smo imali dobar odnos. I on sada priča o krađi novca. Canelo vs. Chavez?! Organizirao si taj meč, a ovo nazivaš krađom? A prije četiri mjeseca si ti bio taj koji je htio organzirati taj meč. To je ludo? O čemu pričaš? Zašto to radiš?”, žestok je bio predsjednik UFC-a.

White ima objašnjenje zašto De La Hoya toliko napada njegov boksački super dvoboj…

“Mislim da je nesiguran kako će proći meč između Canela i GGG-a. A to je meč koji sam ja javno procijenio kao dobar meč. Sviđa mi se ta borba. Čini mi se da je jako nesiguran. A ovo je nešto najčudnije što sam ikada vidio i doživio. Ta mržnja koja iz njega izvire. Stvarno, ne znam…”, objašnjava White i dodaje:

“Oscar, koji kurac? Ozbiljno, što se događa s tobom? Jesi li lud? Jesi li izgubio pamet?”

“Conor vs. Floyd će možda biti katastrofa”

Kako napreduju pregovori s “The Money” timom?

“Pomičemo se. Uvjeren sam da se ovo može obistiniti. I dalje ima stvari koje moramo riješiti. Ovo je težak posao”, otkriva čelnik MMA promocije.

White polako mijenja priču i kao promotor sada tvrdi da je meč između McGregora i Mayweathera otvoren i neizvjestan, no ne garantira njegovu kvalitetu.

“Gledajte, kada se na suprotnim stranama borilišta nađu takav udarač kao što je Conor i Mayweaher sa svojim specifičnim stilom, tko zna što se može dogoditi. Nikada ne znaš. Ne kažem da će ovo biti najbolji boksački meč u povijesti, jebeno ne. Tko zna kako će završiti. Može se dogoditi da press konferencija bude 10 tisuća puta bolja od samog meča. Znate da će presica biti odlična. Ali tko zna što će se ovdje dogoditi? Kada sam se pojavio gledati Canelo vs. Chavez, to je bila usrana borba. Nije valjala. Sada imaš bolji meč između Canela i GGG-a i daj imaj malo samopuzdanja u to što radiš Oscar. I ne seri po drugima. Čudno je i ti izgledaš čudno. A ti si prije četiri mjeseca htio taj meč.”

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI