WBC službeno zahtjeva revanš Wildera i Furya

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.01.2019 12:46h Autor:

Wilder vs. Fury

Revanš Deontaya Wildera i Tysona Furya sve je bliži i realniji. Potvrda toga je službeni zahtjev WBC-a, boksačke asocijacije čiji Wilder drži pojas, da se taj meč održi, odnosno da to treba biti Wilderova iduća obrana titule.

Deontay Wilder i Tyson Fury napravili su ono što je rijetko tko očekivao. Prvo su ugovorili međusobni meč, a onda su odradili spektakl u ringu kojim su doveli do nove slike na boksačkoj sceni. Sve što se dogodilo u njihovom fantastičnom meču dovelo je do toga da je Anthony Joshua, unatoč tome što drži tri od četiri elitna pojasa teške kategorije, pao u drugi plan. Fanovi su oduševljeni onim što su napravili Wilder i Fury, veliki dio ih podržava neodlučen ishod, a apsolutno svi imaju jednaku želju za idući meč svakoga od njih. Zapravo, to bi bio isti meč za obojicu, odnosno revanš.

Za to su zainteresirani i sami boksači, čiji su timovi krenuli u pregovore te WBC nije imao drugog izbora nego da službeno naredi održavanje revanša. Jučer su izašli sa službenim priopćenjem kako Wilder i Fury imaju vremena do 5. veljače usuglasiti uvjete za održavanje meča.

Priopćenje daje do znanja kako je WBC-ova skupština odradila glasovanje prema kojem se automatski revanš vidi kao jedina prava opcija. Kampovi su obaviješteni o razdoblju određenom za pregovore i o spomenutom roku, do kojega se WBC-u treba javiti ono što je dogovoreno te da bi oni nakon toga meč konačno i potvrdili. Službeni WBC-ov prijedlog je da se prihod dijeli 60-40 u korist Wildera, budući da je on još uvijek prvak. Ukoliko se tako nešto ne dogovori do roka, WBC će ugovoriti datum za “purse bid”, odnosno licitaciju kakva se inače prakticira u profesionalnom boksu.

Pretpostavlja se kako u pregovorima neće biti problema te da će se ovaj meč dogovoriti jednakom lakoćom kao prvi, kojim je udarena velika “ćuška” Eddieu Hearnu, menadžeru Anthonya Joshue. Ucjenjivanjem Deontaya Wildera doveo je do toga da se ovaj okrenuo Furyu te vidimo kako mu je to zapravo bio pravi potez. Hearn trenutno povlači očajničke poteze da bi spriječio revanš, no očito je kako mu to neće uspjeti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI