WBC službeno otkazao revanš Furya i Wildera

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.03.2019 11:39h Autor:

Fury vs. Wilder

Posljednje nade za održavanje revanša boksačkog meča Deontaya Wildera i Tysona Furya su ugasle. Naime, World Boxing Council službeno je otkazao revanš te su Wilderu naredili održavanje meča protiv njihovog prvog izazivača, Dominica Breazelea.

Iako je već neko vrijeme jasno kako od revanša neće biti ništa, mnogi su se nadali da bi se nešto moglo promijeniti. Ipak, nakon što je Tyson Fury otišao putem potencijalne velike zarade, potpisavši ugovor s ESPN-om, došlo je do situacije iz koje je teško ostvariti ono što bi fanovi najviše željeli. Wilder je trenutno pod ugovorom sa Showtimeom, TV postajom koja svoje mečeve gotovo nikad ne dijeli s nekim drugim američkim medijem. Tako je i ovog puta pa je otkazivanje meča, koji je već gotovo bio dogovoren, bila nažalost jedina opcija.

“WBC svjetski prvak teške kategorije, Deontay Wilder, dužan je odraditi svoje obaveze te će se iduće boriti protiv Dominica Breazealea”, službeno je izvješće WBC-a, nastalo nakon njihovog jučerašnjeg službenog sastanka.

O meču protiv Breazelea je već progovorio i sam Wilder, izjavivši kako je Fury odlaskom na ESPN zapravo u strahu pobjegao od revanša. Fury je po mnogima dobio prvi meč, iako je dva puta završavao na podu, no suci su na kraju presudili neodlučeno. U početku je to izgledalo kao prihvatljiva odluka, budući da kao nastavak na nju dolazi revanš. No sada, kad je revanš otpao i kad je teško procijeniti kad bi se mogla pojaviti nova prilika za njegovo održavanje, odluka iz prvog meča nam se ponovno sve manje i manje sviđa.

Što se tiče Wilderovog idućeg meča, WBC je dao rok do 4. travnja da bi se predstavnici boksača međusobno dogovorili. Ukoliko do toga ne dođe, pristupiti će se već tradicionalnoj licitaciji primanja. Što se tiče Furya, o njegovim potencijalnim budućim borbama nemamo previše informacija. Mnogi boksački fanovi ga i dalje smatraju pravim prvakom, no dok nema niti jedan pojas u svom vlasništvu, teško je tako što tvrditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI