WBC oduzeo Cottu naslov prvaka uoči subotnjeg meča s Canelom!

K1 / Boks 18.11.2015 13:23h Autor:

Miguel Cotto & Saul Canelo Alvarez

Uoči borbe za WBC titulu između Miguela Cotta i Saula "Canela" Alvareza koja će se održati ove subote, 21. studenog u Las Vegasu, svjetsko boksačko vijeće je oduzelo Cottu njegovu titulu WBC-ovog prvaka srednje kategorije jer se nije usuglasio s njihovim pravilima.

Borba je na Cottov zahtjev dogovorena kao "catch-weight" hendikep na 70.3 kilograma, na što je WBC pristao, ali Cotto navodno nije platio globu koja je bila predviđena i u subotu neće moći povratiti titulu, ali će Alvarez u slučaju pobjede biti proglašen novim prvakom srednje kategorije.

"Nakon nekoliko tjedana pregovora, bezbroj pokušaja i produljivanja rokova s kojim smo pokušali očuvati da borba nosi WBC svjetski naslov, Miguel Cotto i njegova promocija se nisu usuglasili s WBC pravilima i propisima, dok je Alvarez to učinio. Sukladno s tim, WBC mora donijeti odluku o tom predmetu prije same borbe. WBC zato ovdje objavljuje odluku, koja neposredno stupa na snagu, da se Miguel Cotto više ne priznaje kao WBC-ov prvak srednje kategorije. Ako Saul 'Canelo' Alvarez dobije borbuprotiv Cotta, bit će priznat kao WBC-ov prvak srednje kategorije", stoji u službenom priopćenju WBC-a.

Ova borba naizgled odlučuje o novom prvaku, ali je problem što Cotto neće moći vratiti pojas, a Canelo će ga u slučaju pobjede vjerojatno uprazniti jer je već svima dao do znanja da se ne želi boriti s privremenim prvakom Gennadyem Golokvinom.

"Nije tajna da Miguel i ja nismo borci srednje kategorije. Naša tijela još nisu strukturirana za to. Volio bih se boriti s GGG-om kada za to dođe vrijeme i voljan sam i sposoban to učiniti. Kada bude pravo vrijeme i više sam nego voljan", rekao je Canelo.

S obzirom da borba nije "pravi" meč za naslov, jer titula nije dostupna za oba borca, a i činjenicu da se obojica vjerojatno ionako ne žele suočiti s Golokvinom, ova subotnja priredba je već i prije samog održavanja izgubila velik dio svoje čari.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI