WBC naredio: Joshua protiv pobjednika meča Wilder vs. Fury!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.10.2018 12:04h Autor:

Ilustracija

WBC je odlučio narediti kako će Anthony Joshua biti obavezni izazivač pobjedniku meča između Denatayja Wildera i Tysona Furyja.

Podsjećamo kako će se Fury i Wilder sučeliti 2. prosinca u Los Angelesu, a ulog je WBC-ov pojas u teškoj kategoriji koji Amerikanac ima u svom vlasništvu već duže vrijeme. Sljedeći obavezni izazivač prema WBC federaciji će biti WBO, WBA, IBF i IBO prvak Britanac Anthony Joshua – potvrdio je to predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman u recentnom intervjuu.

“Apsolutno, to je meč koji čitav svijet želi vidjeti”, rekao je Sulaiman u razgovoru za Sky Sports.

Dva boksačka superstara se pokušavaju dogovoriti oko međusobnog dvoboja već duže vrijeme, ali pregovori uvijek zapnu ili oko raspodjele novca ili oko mjesta održavanja meča. Sada kada je WBC “naredio” obaveznog izazivača, situacija bi se ipak mogla malo ubrzati.

“To je meč koji je WBC upravo odredio da će gurati. Tijekom naše konvencije odlučeno je kako će obavezni izazivač biti Anthony Joshua i da će se sučeliti s pobjednikom meča Fury vs. Wilder”, objašnjava Sulaiman i dodaje da se oni ne bave raspodjelom novca, nego sportom.

“Ne znam ništa o ugovorima. To su privatne stvari dvije strane. Ali WBC je taj koji može narediti da se neki meč mora održati. Naša trenutačna pozicija jest da mi želim vidjeti taj dvoboj, a taj dvoboj uključuje Joshuu i WBC prvaka svijeta.”

Silaiman je u nastavku razgovora stao na stranu Joshuinog tima koji smatra da bi Velika Britanija trebala biti mjesto održavanja dvoboja radi većeg poencijalnog komercijalnog uspjeha i zarade.

“Doživjeti meč koji uživo gleda 90 tisuća ljudi, neovisno u kojoj se zemlji nalaziš, mora biti spektakularan trenutak i velika motivacija. Ali to pokazuje trenutka u kojem se Velika Britanija trenutačno nalazi kada govorimo o boksu i Joshui.”

“Radije bih gledao boksačke mečeve na stadionima, nego u casinima. Volim gledati boksačke fanove u areni”, zaključuje Sulaiman.

Kladionice kažu kako će Wilder lako odraditi posao protiv Furyja 2. prosinca u Los Angelesu. To bi otvorilo put prema mega meču koji čitav svijet već duže vrijeme čeka –  obračunu Joshua vs. Wilder!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI