WBC i WBA stale iza Canela: “Nije kriv!”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.03.2018 13:27h Autor:

Canelo vs. Kirkland

Dvije velike svjetske boksačke federacije, World Boxing Council (WBC) i World Boxing Association (WBA), su stale iza slavnog Canela Alvareza te tvrde da boksač nije kriv! Ovo i ne iznenađuje posebno s obzirom da se zna kako je Meksikanac najveći PPV mamac boksačkog svijeta u ovom trenutku, a WBC-u i WBA federciji je svakako u interesu da ovakva mega zvijezda ne provodi vrijeme u suspenziji, nego u njihovom ringu.

http://fightsite.hr/rubrike/k1-boks/sto-je-s-revansom-protiv-ggg-canelov-doping-skandala-ugrozio-boksacki-mec-godine/

Pa su se tako u utorak oglasile obje federacije javnim priopćenjima u kojima tvrde da je Canelo nevin i da nije varao te namjerno u svoj organizam unosio tvar Clenbuterol na koju je bio pozitivan.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman smatra da je Alvarez žrtva kontaminirane hrane koju je unio u svoj organizam.

“Slijedit ćemo isti put koji smo slijedili i kada su neki drugi boksači pali na istu supstancu. Slijedit ćemo protokol i radit ćemo s nadležnim tijelima gdje bi se meč treba dogoditi. Cilj je naći konačni odgovor”, smatra Sulaiman i dodaje:

“Ovako napamet, s obzirom na ono što znamo o Clenbuterolu i s obzirom na nivo koji je pronađen u Canelovom organizmu, a ovdje se radi o sportašu koji je već četiri godine dobrovoljno u VADA-inom anti-doping programu i nikada nije bio pozitivan, a uzimajući u obzir to da se radi o čestoj kontaminaciji hrane upravo ovom tvari, sve pokazuje da je Canelo nevin.”

Slično razmišlja i Gilberto Mendoza, predsjednik WBA federacije. On je odmah na startu svoje izjave za medije ustvrdio da je Canelo nevin!

“Vjerujem u njegovu nevinost! Uvijek je dokazivao kako je čist sportaš. Čini se da je kontaminacija Clenbuterolom vrlo čest problem u Meksiku. Sestrinjske federacije poput WBC-a su se češće susretale s ovim problemom i jako pažljivo su proučile ovu problematiku. Mislim da imaju jako mnogo iskustva u sličnim slučajevima”, vjeruje Mendoza i dodaje:

“U ovim nivoima u kojima je pronađen u Canelovom tijelu, sve upućuje na konzumaciju kontaminiranog mesa. Koliko sam mogao pročitati da će se nanovo testirati, a ako rezultati ostanu u ovim nivoima, WBA će biti na Canelovoj strani, kao što smo uvijek do sada bili. Meč 5. svibnja će se održati. Ovo je samo malena drama uoči meča. Znam da će se dvoboj održati, uspostavit ćemo dodatne kontrolne protokole, ali ne vjerujem da će biti većih problema.”

Atletska Komisija države Nevade, pod čijom se ingerencijom treba održati meč Canelo vs. GGG II se očitovala o doping skandalu preko svog direktora Boba Bennetta. Pročitajte njegovu reakciju u nastavku:

Što je s revanšom protiv GGG? Canelov doping skandala ugrozio boksački meč godine!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI