Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
WBC će izraditi poseban dijamantni pojas za meč McGregor vs. Mayweather?! | Fight Site

WBC će izraditi poseban dijamantni pojas za meč McGregor vs. Mayweather?!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 19.06.2017 10:41h Autor:

WBC dijamantni pojas

Nakon što su na brod skočili Mayweather i njegov tim, McGregor i njegova ekipa, ali i čitav UFC zajedno s Danom Whiteom kao promotorom, sada su i čelnici najpriznatije svjetske boksačke federacije one “World Boxing Council” (WBC), očito shvatili da je i njima u interesu biti dio velike boksačke priče 26. kolovoza.

U razgovoru za ESPN predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman je s velikim poštovanjem govorio o nadolazećem borilačkom spektaklu u Las Vegasu. Dapače, ne isključuje da se za ovaj dvoboj izradi poseban WBC-ov dijamantni pojas, priznanje koje je namijenjeno pobjedniku povijesnih mečeva elitnih boksača.

“Možda ćemo to napraviti, ne znam. Nisam protiv toga. Naravno, radi se o odluci Glavnog odbora WBC-a, ali moje mišljenje je da moramo slaviti to što je boks trenutačno u centru svjetskih sportskih zbivanja”, rekao je Sulaiman.

Upitan radi li se o “mismatchu” između vrhunskog boksača i nekoga tko ne zna niti osnove tog sporta, predsjednik WBC-a takve ocjene odbacuje.

“Tešto je ovaj meč nazvati mismatch. Osobno ne vidim kako bi Mayweather mogao izgubiti od McGregora zato što se radi o boksačkom meču, a mi tu pričamo o Floydu Mayweatheru, najvećem taktičaru u boksu koji ima inteligenciju i brzinu.”

“Naravno sve ovisi o snazi i o eksplozivnosti protivnika, a McGregor to donosi u ringu. No ne vidim kako bi mogao donijeti i tehniku koja bi bila protuteža Mayweatheru u ovom meču. Posebno ne prema pravilima boksa.”

Može li ovaj meč naškoditi boksu?

“Ne, nikako. UFC tvrdi da je uspio nadjačati boks i da je proteklih godina postao borilački sport broj jedan. 26. kolovoza će pokazati da je boksač u boksačkom meču dominantan u odnosu na bilo kojeg UFC borca. Da se meč održava u kavezu, ne mogu to tvrditi. McGregor je jako uspješan u MMA mečevima, ali ovo će biti jako težak izazov za njega”, zaključuje Sulaiman.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI