WBA naredili Carlu Framptonu da mora prihvatiti meč protiv Rigondeauxa

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.03.2016 20:06h Autor:

Carl Frampton

Čini se kako će ipak doći do meča dva najbolja svjetska boksača super bantam kategorije, Carla Framptona i Guillerma Rigondeauxa, barem ukoliko Irac poželi zadržati pojas prvaka po WBA verziji.

Što zapravo ne bi bilo čudno, ukoliko se Frampton (22-0) nastavi ponašati kao dok je Rigondeaux (16-0) držao isti pojas, kad je konstantno odbijao priliku da mu ga pokuša oduzeti, iako je bio legitimno prvi izazivač. Na kraju je pojas, potpuno nepošteno, oduzet Rigondeauxu zbog neaktivnosti, iako je on konstantno bio spreman za borbu, no protivnici su ga odbijali.

Frampton je uzeo priliku odmah se boriti za njega te ga je prošlog tjedna i osvojio, savladavši Scotta Quigga, a sad bi ga trebao prvi puta braniti. Njegova je želja meč protiv Nonita Donairea, za ujedinjenje pojaseva, budući da Filipinac drži WBO pojas, koji je također oduzet Rigondeauxu.

No, tu je uskočio WBA, odnosno njihovo vodstvo, koje je naredilo Framptonu da ima izbor boriti se protiv Rigondeauxa ili odreći se pojasa. Rigondeaux ispred sebe ima meč protiv Jamesa Dickensa, a ukoliko tamo dođe do pobjede, spreman je za pokušaj povratka pojasa u svoje vlasništvo. Na redu je Frampton, koji bi borbu protiv Rigondeauxa morao odraditi do 27. srpnja. Ukoliko bi se Frampton odrekao pojasa, Rigondeaux bi se borio protiv idućeg na WBA ljestvici, a Framptonu bi još uvijek ostao IBF pojas prvaka u vlasništvu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI