Vremeplov: Mike Tyson je na današnji dan prije 18 godina odgrizao uho Evanderu Holyfieldu (FOTO + VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.06.2015 21:34h Autor:

Screenshot

Mike Tyson je na današnji dan prije 18 godina odgrizao komadić uha Evandera Holyfielda.

To je bio drugi njihov meč. U prvom meču, koji se održao nekoliko mjeseci prije revanša, Evander je postao drugi borac koji je porazio Tysona. Prvi put je bacio Mikea u knockdown u šestoj rundi, a Tyson nakon drugog knockdowna u 11. rundi nije uspio nastaviti meč te je Holyfield slavio tehničkim nokautom.

Drugi meč se održao 28. lipnja 1997. u MGM Areni, za pojas WBO prvaka svijeta. Event je nazvan "The Sound and the Fury", no nakon Tysonovog poteza priredba je nazvana "The Bite Fight".

Tyson je u trećoj rundi odgrizao komadić Evanderovog desnog uha. Sudac je odmah htio diskvalificirati Mikea, ali je liječnik prosudio da Holyfield može nastaviti. Tysonu su oduzeta dva boda. Meč je nastavljen, a Tyson je ugrizao protivnika i za lijevo uho, ali ga nije uspio odgristi, već samo ogrebati. Meč tada nije bio zaustavljen, to je učinjeno u pauzi kad je sudac saznao što je Tyson učinio.

Mike je burno reagirao na saznanje o diskvalifikaciji. Nasrnuo je na Holyfielda i njegov tim. Ljudi iz osiguranja su se ispriječili i ustuknuli kad je Tyson počeo zamahivati prema njima, no osiguranje ga je na kraju ipak vratilo u njegov kut.

Tyson je zbog ovog poteza kažnjen s 3 000 000 dolara, godinu dana društveno-korisnog rada te mu je oduzeta boksačka licenca, koja mu je zbog uložene žalbe vraćena nakon jedne godine.

Evander, inače veliki vjernik, je Tysonu odmah oprostio. Postali su bliski prijatelji nakon njihovog umirovljenja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI