“Vratio se Cro Cop kakvog smo voljeli!”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.05.2012 06:16h Autor:

Mirko Filipović - Photo by Fight Site

Mirko Filipović bio je definitivno glavna zvijezda večeri sinoć u Madridu uz Daniela Ghitu i Badr Harija. No, dok mnogi kritiziraju Harijev loš meč protiv Silve, najpoznatiji svjetski kickboxing portal oduševljen je hrvatskim borcem!

Nakon ne baš uspješnih nastupa u UFC-u u posljednjim borbama, Mirko sada ima dvije pobjede iz posljednja dva meča. Povratak u K-1 vode očito je bila pametna odluka, u Madridu mu iskusni Loren Javier Jorge nije mogao stvoriti značajnije probleme.

Brojni svjetski mediji oduševljeni su Cro Copovim nastupom, a evo što o njemu kaže najpoznatiji svjetski kickboxing portal Liverkick.

“Bilo je nekih iznimno niskih očekivanja od Cro Copa u Madridu. Nije čak ni problem bio u tome da je Jorge toliko dobar borac, koliko je Mirko prolazio kroz dosta teško razdoblje u proteklo vrijeme i nije bio dovoljno pokretljiv. Borba protiv Rayja Sefa bila je kakva je bila, Mirko se kretao nevjerojatno sporo i nije previše pokazao prije negoli je odnio pobjedu. Bio je spor i oslanjao se puno više na boksačku tehniku, a manje na udarce nogama po kojima je bio poznat.”

“Mirko kojeg smo gledali protiv Jorgea bio je potpuno drukčiji. Stari Cro Cop kakvog smo voljeli i za kojeg smo navijali bio je sinoć u ringu. Kombinirao je udarce, udarao nogama bez straha i kretao se jednim dijelom kao i prije karijere u UFC-u.”

Definitivno je lijepo ponovno vidjeti hvalospjeve inozemnih medija na račun najpopularnijeg hrvatskog borca, a nadajmo se da će se u tom tonu i nastaviti komentari na neke njegove iduće borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI