Vladimir Kličko čak 13 kila teži od Mormecka (VIDEO)

K1 / Boks 03.03.2012 09:35h Autor:

Vladimir Kličko

U petak je u njemačkom Dusseldorfu održano službeno vaganje za večerašnji okršaj Vladimira Klička i Jeana Marca Mormecka u kojem će ukrajinski borac na kocku staviti svoja tri pojasa u IBF, WBA i WBO organizacijama.

Kličko je na vagi imao čak 13 kilograma više naspram francuskog borca što će mu, dakako i tijekom meča davati značajnu prednost. Vladimir je težio 110, a Mormeck 97 kilograma. Uz značajnu razliku u težini, Vladimir je i puno viši boksač (16 cm) od Mormecka što je još jedan njegov plus u ovom okršaju.

Za razliku od šamaranja i nemilih scena koje smo gledali prije dva tjedna na sučeljavanju Vitalija i Derecka Chisore, ovaj put je sve prošlo vrlo kulturno i uz mnogo međusobnog respekta boraca.

U profesionalnoj karijeri, Vladimir je odradio 59 mečeva uz impresivan score od 56 – 3. Čak 49 pobjeda ubilježio je prekidom, a ukoliko večeras svlada francuskog borca, to bi mu bila 15 pobjeda u nizu i 11 uspješna obrana svojih titula zaredom. Mormeck je, pak, svoje najveće uspjehe postigao u “cruiserweight” kategoriji gdje je u prošlosti držao pojaseve prvaka svijeta prema WBO i WBC verzijama. U 2009. je prešao među teškaše, no u nekoliko dvoboja nije posebno impresionirao iako se radilo o B klasi protivnika. Malo tko mu daje ikakve šanse večeras protiv Vladimira Klička.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI