Vladimir Kličko potpisuje Tonya Yoku za svoju boksačku promociju

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.10.2016 13:02h Autor:

Vladimir Kličko i Tony Yoka

Vladimir Kličko se u Parizu našao sa svjetskim i olimpijskim teškaškim prvakom, Tonyem Yokom, povodom pregovora oko dolaska francuskog boksača u njegovu promocijsku agenciju K2.

Yoka je nakon osvajanja olimpijskog zlata u Riu izjavio kako odlazi u profesionalce, što je bio neki očekivani slijed, nakon što je osvojio dva najvrjednija odličja u amaterskom boksu. Time bi se Yoka trebao priključiti bivšim olimpijskim pobjednicima i amaterskim svjetskim prvacima, a danas svjetskim profesionalnim prvacima, Gennadyu Golovkinu i Oleksandru Usyku, koje također zastupa agencija braće Kličko.

Inače, Yoku po najboljem ne pamti Filip Hrgović, budući da ga je Francuz zaustavio na putu do oba gore spomenuta zlata. Oba puta je bolji bio sudačkom odlukom. Na svjetskom prvenstvu ga je zaustavio u četvrtfinalu, dok je na olimpijskim igrama Filip poražen u polufinalu, čime je osvojio brončanu medalju. Hrvatski boksač je također najavio da uskoro započinje svoju profesionalnu karijeru, pa možda se jedno dana ipak uspije osvetiti Yoki, ukoliko budu nastupali u istoj kategoriji. Naime, 24-godišnji Yoka bi profesionalnu karijeru mogao započeti u cruiser/lakoteškoj kategoriji.

Potpis za K2 bi Yoki trebao podosta olakšati put prema boksačkom vrhu i što ranije sučeljavanje s elitnijim i kvalitetnijim protivnicima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI