Vladimir Kličko: Nakon poraza od Joshue primio sam više poštovanja nego dok sam pobjeđivao

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.06.2017 18:41h Autor:

Vladimir Kličko

Vladimir Kličko se osvrnuo na ono što se događalo odmah po porazu od Anthonya Joshue, odnosno o trenucima od napuštanja ringa do odlaska u svlačionicu te o onome što je iz medijskih napisao doživljavao idućih dana.

Kličko je odradio sjajan meč i na prepunom Wembleyu je oduševio sve prisutne gledatelje, kao i one pred ekranima. Do pobjede nije uspio doći, no većina fanova već dugo nije vidjela tako dobrog Vladimira, tako agresivnom, ofenzivnog i željnog kvalitetnog meča.

“Joshua je Englez i naravno da je on imao prednost domaćeg terena. No, dok sam napuštao ring sam se sav naježio, osjećao sam se nevjerojatno. Desetci tisuća ljudi, koji su tamo došli navijati za moj poraz, mi je aplaudiralo. Iskusio sam jedan veliki entuzijazam, podršku, ohrabrenje i respekt. Prema meni, prema mom nastupu, mom poštenu pristupu te kao boksaču u cjelini. Nisam mogao poželjeti ništa bolje od toga”, iznio je svoje dojmove nakon meča.

Upravo to mu je puno značilo jer je posljednjih godina doživljavao kritike prema svom stilu boksa. Zvali su ga kalkulantom, borcem koji samo traži klinč i koristi svoju dužinu ruku, no ovoga puta je to bilo nešto drugačije. Vladimir je nakon dugo vremena došao boksati za fanove te oni ne mogu dočekati priliku da ga ponovno pogledao. To uistinu dugo nije doživio.

“Zapravo, u porazu sam doživio veći uspjeh nego da sam pobijedio. Fanovi i sportski entuzijasti diljem svijeta slave moj nastup i hvale me. Primio sam jako puno izraza poštovanja. Čak i moj protivnik mi je javno izrazio poštovanje. Nemam što više poželjeti”, dodao je.

Vladimir još uvijek nije aktivirao klauzulu koja mu osigurati pravo na revanš, no očekuje se kako će to napraviti, upravo zbog svih tih fanova koji su mu ponovno odlučili dati podršku i poželjeti gledati njegov idući meč, odnosno revanš tog sjajnog okršaja s Wembleya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI