Vladimir Kličko: Joshua će trajati godinama, dok je Fury tek prolazna pojava

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.04.2018 22:25h Autor:

Joshua vs. Kličko

Povratak Tysona Furya boksu brzo je postao jedna od top tema u svijetu “slatke znanosti”, a možebitni rivalitet Furya i Anthonya Joshue prokomentirao je jedan od dva boksača koji su se odradili meč protiv obojice. Naravno, onaj puno poznatiji od Kevina Johnsona, odnosno višegodišnji teškaški vladar, Vladimir Kličko.

Kličko je u studenom 2015. godine poražen od Furya, čime je prekinuta njegova vladavina teškom kategorijom, koja je trajala punih devet godina, dok je još dvije godine dulje bio neporažen. “Kralj cigana” u potpunosti ga je nadboksao, posebno na tehničkom planu. Godinu i pol kasnije, Kličko se susreo s Joshuom te je poražen prekidom u 11. rundi, u jednom fantastičnom meču, gdje je Joshuu slao na pod i nije bio daleko od pobjede. Sada iz sportske mirovine pokušava objektivno gledati na situaciju i ne sakriva koji mu se boksač od spomenute dvojice više sviđa.

“Svaka čast Anthonyu Joshui. On pokazuje kako postaje kompletan boksač. Kako tehnički, tako i na polju svoje veličine, svoje težine i svoje snage. Osim toga, on je jako dobar učenik koji konstantno napreduje”, rekao je Kličko, a neki bi zločesto ovdje mogli komentirati da mu se svidio stil kojim je Joshua odradio svoja posljednja dva meča, posebno ovaj nedavno održani protiv Parkera, a koji jako podsjeća na stil koji je on prakticirao tijekom svoje vladavine. Ne moramo vas podsjećati kako taj stil baš i nije bio popularan među fanovima.

Onda je fokus okrenuo na Furya, koji nije odradio niti jedan meč još otkako je savladao Klička, a u međuvremenu se borio s drogom, nedostatkom motivacije, viškom kilograma te još nekim privatnim problemima. U svakom slučaju, nije živio niti približno onako kako bi trebao jedan sportaš. No, već je neko vrijeme u dvorani i s nestrpljenjem se čeka 9. lipnja, kada ponovno ulazi u ring i kada će se moći dobiti odgovori na pitanje u kakvom je stanju njegov boks.

“Ovaj drugi tip, odnosno Fury, on je kao prdac na vjetru. Kratko je tu i brzo ode. U povijesti boksa bilo je više takvih tipova boksača. Mogu biti uspješni jedno kraće vrijeme, ali za nešto više jednostavno nemaju discipline”, rekao je Vladimir, no onda je dodao dio s vlastitim simpatijama:

“Ja osobno Tysonu želim sve najbolja, no vidim taj nedostatak discipline, a u ovom je sportu disciplina važnija od motivacije. Gledajući sa strane mog vlastitog iskustva, mislim da mu neće biti lako doći do uspjeha i držati neku konstantu.”

U svakom slučaju, ne možemo donositi nikakve zaključke dok ne vidimo kako će Fury izgledati 9. lipnja, kada se napokon ponovno nađe u ringu, više od dvije i pol godine otkako je posljednji puta nastupio u profesionalnom boks meču.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI