Vitalij razmišlja o povratku: Moram osvetiti poraz od Joshue i vratiti pojaseve obitelji (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.10.2017 09:37h Autor:

Vitalij i Vladimir

Više od pet godina je prošlo od posljednjeg nastupa Vitalija Klička. Ukrajinac je posljednji put među konopce ušao 8. rujna u Moskvi kada je nokautirao Manuela Charra obranivši tko svoj pojas WBC prvaka svijeta. Povukao se s profesionalnim “scoreom” od 45 pobjeda i 2 poraza kako bi se u potpunosti posvetio politici i svojoj Ukrajini.

Danas, pet godina kasnije, u 47. godini života, Vitalij razmišlja o povratku u ring kako bi osvetio poraz koji je njegov brat Vladimir doživio u posljednjem dvoboju od Anthonya Joshue.

U vrlo zanimljivom intervjuu za FightHub.tv, Klično je preuzeo u potpunosti odgovornost za poraz svog brata u tom dvoboju. Tvrdi da je on bio taj koji mu je sugerirao da stane na kočnicu kada je Britanca imao u nokdaunu.

“Teškaši? Objasnit ću vam. Bila je to sjajna borba Vladimira Klička i Joshue. Bila je to odlična predstava Vladimira, bio je spreman nokautirati Joshuu. Osjećam se malo krivo, razgovarao sam s Vladimirom u kutu i rekao sam mu da ne bude toliko aktivan u toj šestoj rundi. To je runda kada ga je Vladimir poslao na pod. Osjećao sam da se čovjek koji ima toliko mišića poput Joshue neće oporaviti, ali oporavio se. Iznenadio me i na koncu je zaustavio Vladimira. Da mu nisam to rekao, po mom mišljenju, Vladimir bi ga nokautirao ili u šestoj ili u sedmoj rundi”, tvrdi Vitalij koji otkriva kako sa svojim bratom ima svojevrsni zavjet.

“Zajedno smo jači. Ako ja izgubim borbu, kao što sam recimo izgubio Chrisa Byrda, Vladimir ga je uništio, nokautirao. Vladimir je izgubio od Corrie Sandersa, a ja sam ga onda u sljedećem meču nokautirao. Imam osjećaj da bih mogao pobijediti Joshuu, da bih mogao napraviti bolji posao. Moram braniti svog brata i vratiti pojaseve obitelji. U ovoj poziciji nažalost, šanse su male da bih se vratio i borio protiv Joshue. Ali imam osjećaj da se vratim da bih ga nokautirao. Nažalost, sada se ne mogu vratiti”, priznaje slavni boksač.

Upitan o svojoj formi, s obzirom da očito koketira s povratkom, Vitalij tvrdi da je čitavo vrijeme u formi i da aktivno boksa.

“I dalje boksam, stalno boksam, to me gura u životu. Nekoliko puta tjedno idem u boksačku dvoranu. Udaram u boksačku vreće, skačem preko konopa. I dalje boksam.”

Tko je trenutačno najbolji teškaš svijeta prema mišljenju Vitalija?

“Vladimir je dugo vremena bio najbolji teškaš na svijetu. Ali Joshua ga je pobijedio i onda je on prema tome najbolji. Vjerujem da je to bila samo sretna pobjeda, ako želi dokazati da to nije tako, mora pobijediti u narednjih par mečeva. Ako u tome uspije, Joshua će biti najjači teškaš sadašnjice. Ako ne, onda će svi reći da je to bio sretan dan protiv Vladimira”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI