Vitalij Kličko priznao: Adamek nije bio dostojan borbe za titulu!

K1 / Boks 12.09.2011 12:29h Autor:

Vitalij Kličko

Tomaš Adamek je najavljivao pobjedu, cijeli svijet se nadao da bi Poljak mogao nešto napraviti, a na kraju smo vidjeli samo još jednu dominantnu predstavu ukrajinskog gorostasa Vitalija Klička.

Adamek jednostavno nije imao nikakve šanse. Dapače, činilo se kao da se svjetski prvak u WBC promociji igra s Poljakom u subotu kako ga ne bi nokautirao već u prve dvije ili tri runde. Na kraju je tu igru mačke i miša prekinuo sudac koji se odlučio smilovati Adameku i prekinuti mu muke nakon što je njegovo lice bilo razbijeno gotovo do neprepoznatljivosti.

Poslije dvoboja Kličko je bio iskren i priznao je da Adamek nije materijal za svjetskog prvaka.

“On je prvak u cruiserweight kategoriji, a prije toga se natjecao u poluteškoj. Jednostavno nije dovoljno dobar da bi bio prvak u teškoj kategoriji, ovo je neka druga liga za njega”, izjavio je Kličko dodavši kako je Adamek premalen i fizički preslab da bi parirao pravom, velikom teškašu.

“Od početka borbe sam znao da ću ga nokautirati prije ili kasnije. Kontrolirao sam borbu, a nekoliko puta sam ga dobro pogodio i ostao je iznenađen, Adamek ima dobru bradu”, dodao je Vitalij i barem malo osvjetlao obraz pretučenom Poljaku.

Što sada? – pitaju se s pravom svjetski mediji. Jedino je Britanac David Haye pružio kakav takav otpor braći Kličko u nedavnom dvoboju za IBF, WBA i WBO titule. Haye se ponudio i kao protivnik protiv starijeg brata Kličko, a ovaj nije hladan na takav prijedlog…

“Bilo bi sjajno boriti se protiv Davida Hayjea u Velikoj Britaniji. Znam da me ljudi tamo vole, a svi bi definitivno voljeli vidjeti ovaj meč”, priznaje Kličko kada su ga upitali o meču na londonskom Wembleyju.

“Haye je poznat u cijelom svijetu, no ne zbog svog boksa, nego zbog svog jezika. Želim ga nokautirati. Želim nokautirati Davida Hayjea. Ozbiljan sam i znam da mogu to napraviti”, dodaje Vitalij.

Prema informacijama iz njegovog “kuta”, stariji brat Kličko trebao bi već danas ili sutra odlučiti tko će mu biti sljedeći protivnik. Svijet navija za Davida Hayja…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI