Vitalij Kličko najprije pristao, a zatim odustao od dvoboja protiv Davida Hayja!

K1 / Boks 04.03.2012 10:38h Autor:

David Haye VS Vladimir Kličko

Prvak svijeta u WBC organizaciji, Vitalij Kličko, je sinoć, nakon što je njegov brat obranio pojaseve protiv Jean Marca Mormecka, otkrio i svoje planove za bližu budućnost.

Vitalij će sljedeću obranu naslova odraditi protiv kontroverznog Britanca i bivšeg WBA prvaka svijeta, Davida Hayja.

Upravo je Vladimir bio posljednji Hayjev protivnik u dvoboju koji smo gledali prije otprilike osam mjeseci. Ukrajinac je zasluženo slavio nakon jednoglasne sudačke odluke.

Informaciju je kasnije na službenom Twitteru potvrdio i sam Haye kratkom porukom.

“Vitalij je napokon pristao na meč. Rekao mi je da sam ja sljedeći izazivač. ‘Let’s get ready to rumble'”, poručuje Haye.

Ova vijest demantira najavu Kličkovog menadžmenta da odustaju od britanskih boraca zbog njihovog nepriličnog ponašanja. Podsjećamo, Haye se prije dva tjedna na press konferenciji potukao sa svojim sunarodnjakom Dereckom Chisorom nakon što je ovaj poražen u dvoboju protiv Vitalija. Chisora je zbog toga na neodređeno vrijeme suspendiran od strane Britanskog boksačkog saveza.

Samo nekoliko sati nakon što je potvrđen meč između Klička i Haya, britanski boksač se ponovno oglasio na svom Twitteru zanimljivom porukom. Haye je, naime, napisao da je Kličkov menadžer, Bernd Boente, povukao ponudu za već najavljeni meč.

“Upravo sam čuo da je Boente povukao Vitalijevu odluku da sam ja sljedeći izazivač. Očito žele još ovakivh borbi kao što je bila ova protiv Mormecka. Možda bi netko trebao Boenteu reći da radi za Vitalija. Ne razumijem, Vitalij je danas jasno rekao da se želi boriti sa mnom. Zašto onda sada ovo povlačenje. Ovo je smiješno”, zapisao je Haye.

Radi li se samo o manjim nesuglasicama na relaciji Kličko – menadžer, ili su u njegovom timu zaista odlučili povući odluku o Hayju kao idućem izazivaču, vjerojatno ćemo saznati vrlo brzo. Do tada je Haye i dalje sljedeći na listi pretendenata za WBC pojas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI