Vitalij Kličko: Krivim sebe za Vladimirov poraz od Joshue!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.06.2017 13:42h Autor:

Anthony Joshua i Vladimir Kličko (Photo: Facebook)

Nekadašnji boksački svjetski prvak u teškoj kategoriji, Vitalij Kličko, otkrio je da krivi sebe za poraz od Joshue koji je pretrpio njegov brat u travnju na Wembley stadionu u Londonu.

Iako je Vladimir imao Joshuu u knockdownu u šestoj rundi, to nije iskoristio te je na kraju izgubio u 11. rundi.

Što se dogodilo u drugoj polovici meča? Vitalij je dao objašnjenje koje prenosi ‘Boxing Scene’:

“Krivim sebe za bratov poraz, djelomično sam kriv. Kada je Vladimir zamalo nokautirao Joshuu, dao sam mu krivi savjet. Bio sam uvjeren da Joshua sa svojom ogromnom mišićnom masom neće moći dugo izdržati. Savjetovao sam Vladimiru da ne požuruje. Nadao sam se da će Joshua nakon sedme, osme runde doista usporiti. Sada smatram kako je to možda bila greška, možda ga je trebao finiširati ranije”.

“Jedva da smo progovorili nakon tog meča. Nije bio potreban razgovor, dovoljno je bilo samo da pogledamo jedan drugome u oči. Samo sam mu u svlačionici zahvalio na jednoj od najboljih borbi u njegovoj karijeri. Znam koliko mu je bila važna ta borba, a nažalost vidjeli smo kako je završila. U teškoj kategoriji svaki udarac može biti odlučujući”, izjavio je Vitalij.

Revanš je predviđen za jesen, ako Vladimir Kličko ne odluči suprotno u iduća dva tjedna. Vitalij će u svakome slučaju podržati njegovu odluku.

“Iskreno, Vladimir više ne treba ništa dokazati. Ne znam da je ijedan boksač osvojio toliko naslova i sve ih obranio, dominiravši više od deset godina. Bez obzira koju odluku donese, podržat ću ga”, zaključio je Vitalij.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI