Vitalij Akramenko osvojio Fight Codeov turnir teškaša

K1 / Boks 28.11.2011 09:04h Autor:

Vitalij Akramenko

Bjeloruski teškaš odšetao je s 80 tisuća dolara nakon što je u finalu u Genevi svladao Freddyja Kemaya jednoglasnom sudačkom odlukom te tako postao prvi pobjednik Fight Codeova turnira Rhinos serije za borce do 105 kilograma.

Veteran iz Chinuk Gyma u polufinalu je također nakon sudačke odluke pobijedio Francuza Pacomea Assija, Kemayova kolegu iz Faucon Gyma. Kemayo je pak u polufinalu bio bolji od Turčina Yuksela Ayaydina, sudačkom odlukom nakon tri runde. Dojam je ipak da je Ayaydin zaslužio najmanje dodatnu rundu.

Također u subotu su u Genevi održane i dvije borbe turnira iz Dragons serije za borce do 72.5 kilograma. Riječ je o ponovljenim borbama četvrtfinala iz Marseillea jer po pravilima francuskog kick boks saveza nije dozvoljena ekstra runda što se protivi Fight Codeovim pravilima. Na kraju su na Final Four u Parizu prošli borci koji su slavili i u prvim borbama. Abdellah Mabel prošao je odukomKineza Xu Yana dok je Bjelorus Juri Besmertni ponovio iznenađenje i prošao Armena Petrosyana, ovog puta nokautom.

Finale turnira iz Dragons serije na rasporedu je 15. prosinca u Parizu, a priredbu će te moći pratiti na Fight Channelu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI