Vitali Kličko i Lennox Lewis ponovno ulaze u ring

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.07.2018 19:20h Autor:

Lennox Lewis i Vitali Kličko

15 godina nakon što su odradili jedan od najvećih teškaških mečeva u ovom stoljeću, Lennox Lewis i Vitali Kličko trebali bi ponovno ući u ring. No, ovog puta riječ o humanitarnom egzibicijskom meču.

Stariji Kličko i Lewis boksali su u lipnju 2003. godine, a Lewis je došao do pobjede obranivši svoje tri titule. Po mnogima najbolji teškaš novijeg vremena se nakon tog meča umirovio uz skor 41-2-1, dok je današnji gradonačelnik Kieva do kraja karijere odradio još 13 mečeva te je u svima slavio. On se umirovio uz skor 45-2 te uz naslov WBC prvaka svijeta. Ipak, njih dvojica bi uskoro trebali ponovno ući u ring.

Neće to biti pravi revanš meča u kojem je Lewis slavio prekidom nakon šest rundi, odnosno nakon što Kličko nije bio u stanju nastaviti meč, kada su doktori procijenili kako je posjekotina iznad njegovog oka previše ozbiljna. Biti će to humanitarna priredba, na kojoj će njih dvojica odraditi egzibiciju. Ipak, Ukrajinac do danas nije u potpunosti prežalio taj poraz, kao niti to što nije dobio revanš, budući da je do tog trenutka bio bolji i sve je vodilo prema tome da bi moglo doći do njegove pobjede. Iz tog razloga bi tu ipak moglo biti natjecateljskog naboja.

Meč bi se trebao održati u Kievu, na gala večeri WBC-a koja je planirana za listopad ove godine. No, više detalja se ne zna, kao niti to hoće li danas 52-godišnji Lewis i šest godina mlađi Kličko odrađivati neku vrstu priprema za meč.

Iza njihovog rivaliteta stoji zanimljiva priča. Lewis je Vitaliju odmah nakon prekida meča rekao kako će mu dati priliku za revanš te ga je pozvao u svoj londonski ured na dogovore. Osim Lewisa, tamo je bila njegova majka, koja ga je pratila kroz cijelu njegovu karijeru. Oni su tamo dva sata pričali i činilo se kako su usuglasili uvjete. Kličko je rekao kako Lewisova majka za to cijelo vrijeme nije rekla niti riječ, ali mu je nije svidio način na koji ga je gledala. Nedugo nakon što je Kličko napustio ured, Lewis ga je nazvao i rekao mu da se neće moći boriti, a on je do dana današnjeg uvjeren da je to tako jer mu je zabranila majka. Lewis zapravo više nikada nije ušao u ring, odnosno nedugo nakon toga se umirovio.

Prema svemu tome, Kličku bi ovaj meč trebao svakako značiti puno više nego Lewisu, jer bi mogao barem na neki način osvetiti jedan od svoja dva poraza. Drugi boksač koji ga je savladao bio je Chris Byrd, tri godine prije spomenutog meča protiv Lewisa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI