(VIDEO) Žestoko na vaganju Canela i Jacobsa, poznati basnoslovni honorari oba boksača

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 04.05.2019 10:20h Autor:

Canelo vs. Jacobs

Večeras će oči boksačke publike biti uperene prema Las Vegasu, gdje se održava jedan od najvećih ovogodišnjih mečeva. Canelo Alvarez i Daniel Jacobs borit će se za ujedinjenje pojaseva, a već same scene nakon vaganje su pokazale koliko je obojici stalo. Također, saznali smo i koliki su garantirani honorari ovog dvojca.

Ovogodišnji “Cinco De Mayo” za Canela Alvareza donosi vrlo zanimljiv ispit. U želji za pridodavanjem svojoj kolekciji još jednog pojasa srednje kategorije, sučeliti će se s IBF prvakom, Danielom Jacobsom. Jacobs se kroz svoje ranije mečeve potvrdio kao sjajan boksač koji baš svakoga može baciti u probleme. Canelo je ovdje favorit, no niti približan kao u nekim ranijim mečevima. No, mnogi smatraju kako ga Jacobs za pobjedu mora nokautirati. Da bi u tome uspio, dobra taktika je prvo ga uzdrmati s mentalne strane.

Pokušao je to Jacobs napraviti na vaganju, odnosno u trenucima sučeljavanja. Nabrijano je Amerikanac čekao na pozornici dok se ovaj nije pojavio. Čim je Canelo došao, stavio je svoje čelo na njegovo, a Jacobs je bio prvi koji je reagirao. Tako je došlo do naguravanja, gdje je tim Meksikanca odmah uskočio pred svog boksača, za kojeg se dobio dojam da je isprovociran. Tako nešto morat će Jacobs postići i u ringu. Ukoliko dovede Canela do situacije gdje se više ne pridržava taktike nego se bori “srcem”, šanse mu se naglo povećavaju.

Poznati su i garantirani honorari oba boksača. Za Canela Alvareza, vlasnika najvrjednijeg ugovora u povijesti sporta, on iznosi 35 milijuna dolara. Što se tiče Jacobsa, njemu će DAZN isplatiti također sjajnih 10 milijuna. Radi se o garantiranim honorarima, dok neki eventualni bonusi ne ulaze u javne podatke. Samo za usporedbu, za meč protiv Gennadya Golovkina, Jacobs je uprihodio 1.75 milijuna (Golovkin 2.5), što samo govori u prilog tome kolika je Meksikanac zvijezda. Ukoliko ga Jacobs uspije savladati, automatski će sebi osigurati zvjezdani status, a vjerojatno i instantni revanš uz još veći honorar.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI