(VIDEO) Sve je spremno za revanš najboljeg boks meča 2018. godine

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.04.2019 18:34h Autor:

Srisaket vs. Estrada

Srisaket Sor Rungvisai i Juan Francisco Estrada prije 14 mjeseci odradili su meč koji su mnogi boksački mediji proglasili najboljim u cijeloj 2018. godini. Danas je došlo vrijeme za revanš!

32-godišnji Srisaket Sor Rungvisai (47-4-1, 41 KO), pravog imena Wisaksil Wangek, prava je boksačka zvijezda postao 2017. godine. Te godine je dva puta savladao Ramona “Chocoladita” Gonzaleza, detroniziravši tako po mnogima najboljeg pound-for-pound boksača svijeta. Već prvi ispit nakon njega donio mu je Juana Francisca Estradu (38-3, 26 KO). Dogodilo se to u veljači prošle godine, a boksač iz Tajlanda slavio je većinskom odlukom nakon 12 rundi koje su ponudile spektakularan boks. Video ispod odlomka donosi najbolje detalje upravo tog meča.

Ostvario je Tajlanđanin nakon tog meča još dvije pobjede, da bi došlo vrijeme revanša. Za njega se pobrinuo DAZN te njih dvojica danas predvode program iz “The Forum” dvorane u Inglewoodu pored Los Angelesa. Same scene na vaganju bile su dovoljan dokaz kako su obojica itekako nabrijani na još jedan onako dobar meč. Estrada je inače došao iz muha kategorije, u kojoj je držao dva od četiri elitna pojasa.

Sve je spremno za spektakularnu noć boksa, a već smo se uvjerili kako ova dva člana supermuha kategorije itekako imaju što za ponuditi. Ponudili su najbolji meč prošle godine, neka ponude i jedan od najboljih ove.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI