(VIDEO) Shawn Porter obranio WBC naslov, boksačka javnost suglasna da je Ugas pokraden

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.03.2019 12:01h Autor:

Ugas vs. Porter

Najvažniji boksački meč jučerašnjeg dana održan je Carsonu, gdje su se za WBC pojas velter kategorije borili Shawn Porter i Yordenis Ugas. Porter je na kraju obranio titulu podijeljenom sudačkom odlukom, no uz buru zvižduka iz gledališta. Nezadovoljna odlukom je gotovo cijela boksačka javnost, gdje se gotovo jednoglasno smatra kako je Ugas trebao postati novi prvak.

Prije svega vrijedi navesti kako su Porter i Ugas odradili sjajan meč, apsolutno vrijedan trenutno najkvalitetnije i najuzbudljivije kategorije svjetskog boksa. Velter kategorija to svakako je, budući da je u pitanju kategorija s četiri fenomenalna prvaka i još desetak sjajnih boksača koji samo čekaju svoju priliku. Ugas je takvu jučer dobio i po mnogima ju je iskoristio. No, nije na kraju dobio pojas oko svoga pasa, on je ostao kod Shawna Portera.

Porter, kojem je to bila prva obrana titule osvojene protiv Danny Garcie u rujnu, bio je agresivniji boksač. To je zapravo dio njegovog stila. On je onaj koji se kreće naprijed, kontrolira tempo i traži od protivnika ulazak u razmjene. Ovog puta je to dobio, ali je isto tako dobio protivnika kojem je njegov ritam u potpunosti odgovarao, protivnika koji je sjajno pogađao i vidno radio veću štetu. Protivnika koji je na kraju meča bio uvjeren da je napravio dovoljno za pobjedu. Vjerovala je u to i publika u rasprodanoj dvorani.

To se ipak nije dogodilo. Jedan sudac presudio je 117-111 u korist Ugasa, idući je dao 116-112 Porteru, dok je presudio Max DeLuca s 115-113 u korist Portera. No, kontroverza kod DeLucine kartice je posljednja runda koja je neupitno pripala Ugasu. Da je on tako presudio, pojas bi i dalje ostao kod Portera, ali bi meč završio bez pobjednika.

Što se tiče nekih medija i toga kako su oni presudili, navesti ćemo neke. CBS Sports: 115-113 Ugas, BoxingScene Score115-113 Ugas, Bad Left Hook : 115-113 Ugas, 15rounds.com : 116-112 Ugas, Sherdog.com : 115-113 Ugas. Naša bodovna kartica bila bi 116-112 u korist Ugasa.

No, Porter je na kraju odnio pobjedu i pojas ima još uvijek istog vlasnika. No, uvjereni smo kako je Ugasu ovo prva, ali svakako ne i jedina prilika za osvajanje istog. Nažalost, ponovno je sve palo na tri čovjeka koji su donijeli odluku. I to tri čovjeka koji su potpuno drugačije vidjeli meč. Znate koliko su rundi sva tri suca presudila jednako? Samo dvije. Četvrtu u korist Ugasa i devetu u korist Portera. Niti jedna od preostalih deset nije presuđena jednako, kao što možete vidjeti na sudačkim karticama ispod teksta. Nažalost, to je današnji boks.

Ispod teksta možete pogledati highlights video ovog sjajnog meča, koji prema svemu sudeći nije dao pobjednika koji je pobjedu zaslužio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI