(VIDEO) Pacquiao i Thurman prvi put sučeljeni licem u lice

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.05.2019 12:39h Autor:

Manny Pacquiao i Keith Thurman

Manny Pacquiao i Keith Thurman odradili su konferenciju za medije kojom je njihov sjajni boksački duel postao služben. Nakon objave datuma i mjesta održavanja, ova dva vrhunska boksača prvi put su se sučelili oči u oči.

Iako je najavna press konferencija održana u New Yorku, ovaj će meč u sklopu PBC on FOX programa svoj ring imati u MGM Grand Areni u Las Vegasu. Ovako velik meč svakako zaslužuje posljednjih godina najglasovitiju svjetsku dvoranu. Datum održavanja je 20. srpnja, a ulog je WBA super pojas velter kategorije.

Spomenuti pojas trenutno je u vlasništvu Thurmana, dok je Pacquiao regular prvak po istoj boksačkoj organizaciji. Taj se pojas tim putem ukida i WBA će ostati na samo jednom prvaku, kako bi zapravo i trebalo biti.

40-godišnji Pacquiao (61-7-2, 39 KO) bio je svjetski prvak u čak osam različitih kategorija i Filipinca se globalno smatra jednim od najvećih svih vremena. Iako se prije tri godine namjeravao umiroviti, uspješno je nastavio svoju karijeru te se i dalje nalazi u vrhu. Iako je Thurman boksač u naponu snage i svakako jedan od najboljih na svijetu neovisno o kategoriji, nitko nije spreman u potpunosti otpisati PacMana.

Priliku bi Filipinac mogao tražiti u tome što Thurman (29-0, 22 KO) do siječnja ove godine nije nastupao puna 22 mjeseca. Povratnički meč imao je protiv Josesita Lopeza i u jednom trenutku njega se našao u problemima. Na kraju je meč uspješno priveo kraju, no izostanak se itekako primijetio. Pitanje je hoće li fragmenata toga ostati i do ovog meča ili će se Keith kroz trening vratiti u formu koja ga je 2017. godine dovela do pozicije prvog velteraša svijeta po gotovo svim relevantnim ljestvicama.

Pogled oči u oči bio je vrlo zanimljiv i nalazi vam se ispod ovog odlomka. Manje od dva mjeseca je do ovog fantastičnog meča, ne sumnjamo kako će to vrijeme zapravo vrlo brzo proći.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI